ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Η Καρυστιανού κάνει λόγο για κυνισμό της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου


Τον κυνισμό με τον οποίο την αντιμετώπισαν στον Άρειο Πάγο όταν προσπάθησε να τους ενημερώσει με όσα στοιχεία είχε συγκεντρώσει για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη περιέγραψε σε νέα της συνέντευξη η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου Τέμπη 2023, που ίδρυσαν συγγενείς των θυμάτων με σκοπό να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη βέβαια που η κ. Καρυστιανού μίλησε για το πώς την αντιμετώπισε η ανώτατη εισαγγελία της χώρας, αλλά για πρώτη φορά κατήγγειλε πως το ότι έφτασαν στο σημείο να την προτρέψουν να πάει στην εκκλησία για να βοηθηθεί, αντί να δώσουν τη δέουσα σημασία σε αυτά που είχε να παρουσιάσει.
Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio984 του Ηρακλείου η κ. Καρυστιανού είπε πως όταν επισκέφθηκε τον Άρειο Πάγο για να μεταφέρει στην Εισαγγελέα τα όσα γνώριζε μετά την αδιάκοπη έρευνά της, εκείνη της είπε «αυτά συμβαίνουν» και να πάει να επισκεφθεί μια εκκλησία για να τη βοηθήσει.

«Είναι δυνατόν να πηγαίνω στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της λέω αυτά τα πράγματα και αντί να μου πει «Ναι, είναι μεμπτό, δεν είναι μεμπτό, είναι ποινικά κολάσιμο, ή οτιδήποτε να μου λέει: ‘Τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Πάτε στην εκκλησία να σας βοηθήσει. Κοιτάξτε μπροστά τη ζωή σας’»;, είπε η κ. Καρυστιανού, καταγγέλλοντας για άλλη μια φορά πρωτοφανείς μεθοδεύσεις συγκάλυψης ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.

Η κ. Καρυστιανού ήταν καταπέλτης στην κατάθεση που έδωσε πρόσφατα στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής και κατακεραύνωσε τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Μίλησε για κακουργηματικές πράξεις και εγκληματικές παραλείψεις στο σιδηρόδρομο, ενώ για τον Κώστα Καραμανλή ανέφερε πως δεν ήρθη η ασυλία του επειδή θα αποκαλύπτονταν οι κακουργηματικές πράξεις και παραλείψεις του.