ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Επιτελική ανικανότητα - Σε συνθήκες άπνοιας έχει καεί η μισή χώρα


Για επιτελική ανικανότητα στη διαχείριση των πυρκαγιών που συνεχίζουν να κάνουν στάχτη δάση και σπίτια κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.. απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία. Ο ίδιος υπενθυμίζει μάλιστα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακύρωσε τους δασικούς χάρτες και το πρόγραμμα δασοπροστασίας διώχνοντας 5.066 εργαζόμενους.
«Σε συνθήκες άπνοιας έχει καεί η μισή χώρα. Ζούμε μια από τις χειρότερες οικολογικές καταστροφές και τα κυβερνητικά στελέχη το μόνο που κάνουν είναι να αλληλοσυγχαίρονται», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει «τα εύκολα λόγια και ας γίνει ότι είναι δυνατόν για το σβήσιμο των μετώπων που για άλλη μια φορά καίνε για μέρες με ελλιπή παρουσία εναέριων μέσων».

Παράλληλα, ο Ν. Ηλιόπουλος καλώντας τον πρωθυπουργό να «επιστρέψει στην πραγματικότητα, κάνοντας αρχή από το γραφείο του» επισημαίνει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να είναι πιο προσεκτικός, «ειδικά όταν αναφέρεται σε διακοπές. Αν δεν κατανοεί αυτή την συμβουλή, ας ρωτήσει τον κ. Μητσοτάκη».

Τσίπρας: «Η φωτιά θα σταματήσει όταν φτάσει
στη θάλασσα, αυτό είναι το σχέδιο του επιτελικού κράτους»


Νωρίτερα, η ΝΔ μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου δήλωσε, με αφορμή την ανάρτηση του Αλ. Τσίπρα για τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις καταστροφές από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών:

«Από την ασφάλεια των καλοκαιρινών του διακοπών, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να υπενθυμίσει την παρουσία του επιστρατεύοντας όχι τη συναίνεση αλλά τις φλόγες του λαϊκισμού.
Απέναντι σε πρωτοφανείς σε εύρος, διάρκεια και ένταση προκλήσεις στις οποίες ήρθε να προστεθεί και η κλιματική κρίση, η κυβέρνηση εξασφαλίζει εμπράκτως την ζωή και την ασφάλεια των πολιτών.
Με σκληρή δουλειά, επιδιώκοντας την συνένωση δυνάμεων. Ενεργώντας άμεσα για την στήριξη όσων έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Αναγνωρίζοντας με γενναιότητα λάθη ή παραλείψεις. Αυτά κάνει η κυβέρνηση.
Αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να αναζητά ψήφους στις στάχτες. Είναι κρίμα, γιατί αυτές τις ώρες, η χώρα δεν έχει ανάγκη από αναφορές σε "ζωές στις στάχτες". Ειδικά από κάποιους που ούτε τις πρώτες έσωσαν, ούτε τις δεύτερες απέτρεψαν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ν. Ηλιόπουλου:

«Θα προτείναμε στον νέο (4ο κατά σειρά) κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου να είναι πιο προσεκτικός, ειδικά όταν αναφέρεται σε διακοπές. Αν δεν κατανοεί αυτή την συμβουλή, ας ρωτήσει τον κ. Μητσοτάκη.
Αυτό που είναι πρωτοφανές είναι η επιτελική ανικανότητα. Σε συνθήκες άπνοιας έχει καεί η μισή χώρα. Ζούμε μια από τις χειρότερες οικολογικές καταστροφές και τα κυβερνητικά στελέχη το μόνο που κάνουν είναι να αλληλοσυγχαίρονται.
Η κλιματική κρίση δεν αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση που ακύρωσε τους δασικούς χάρτες και το πρόγραμμα δασοπροστασίας διώχνοντας 5.066 εργαζόμενους.
Έστω και τώρα ας σταματήσουν τα εύκολα λόγια και ας γίνει ότι είναι δυνατόν για το σβήσιμο των μετώπων που για άλλη μια φορά καίνε για μέρες με ελλιπή παρουσία εναέριων μέσων.
Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να επιστρέψει στην πραγματικότητα, κάνοντας αρχή από το γραφείο του».