ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019

To καταθλιπτικό γραφείο του Τσίπρα...

...ο καναπές του Μαξίμου και ο Ινδιάνος του Μοράλες

«Το γραφείο του πρωθυπουργού είναι καταθλιπτικό. Πρέπει να πάει 13:00, για να το δει ο ήλιος» ξεκίνησε την συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ και τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο Αλέξης Τσίπρας. Θέλησε μάλιστα να ξεκαθαρίσει ότι στα υπόγεια του Μαξίμου δεν..
κρύβεται κάποιος, παρά μόνο το γραφείο Τύπου.
Ξεναγώντας τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha στο Μαξίμου, ο Τσίπρας είπε ότι, μόλις παρέλαβε το γραφείο του, διαδεχόμενος τον Αντώνη Σαμαρά, διαπίστωσε ότι ήταν «καταθλιπτικό». Το πρώτο τηλέφωνο που χτύπησε, όπως είπε, ήταν αυτό από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
Σε ερώτηση για το τι θα κάνει μετά την πολιτική, απάντησε: «Όταν μπήκα εδώ, τα παιδιά μου ήταν πολύ μικρά. Αυτά τα χρόνια δεν είχα το προνόμιο να τα ζήσω τόσο κοντά. Ο άνθρωπος Αλέξης γιατί να μην ζήσει καλά. Αισθάνομαι, όμως, ότι έχω μια μεγάλη ευθύνη απέναντι στη χώρα, απέναντι στο λαό, απέναντι στην Αριστερά. Πρέπει να δώσω τη μάχη μέχρι τέλους, για να πάει μπροστά ο λαός».

«Γιατί μπαμπά έχεις καταστρέψει τη χώρα;».

«Με την Μπέτυ έχουμε κάνει πολύ μεγάλη δουλειά για τα παιδιά μας. Η Μπέτυ έχει κάνει πολύ μεγάλη δουλειά. Δουλέψαμε, για να τους κάνουμε να αισθάνονται ότι αυτό που κάνει ο πατέρας τους δεν είναι τρομακτικό. Είναι σε μια θέση ευθύνης. Κάποιοι τον εκτιμούν. Κάποιοι τον αντιπαθούν» σημείωσε ο πρωθυπουργός. Μάλιστα ανέφερε ότι ένα από παιδιά του έχοντας προσλαμβάνουσες από τα ΜΜΕ δεν θα ξεχάσει ποτέ όταν τον ρώτησε -έχοντας ακούσει κάποιον αντίπαλο πολιτικο να λέει "κύριε Τσίπρα έχετε καταστρέψει τη χώρα": «Γιατί μπαμπά έχεις καταστρέψει τη χώρα;».
«Έχουμε καταφέρει, όμως, να τους εξηγήσουμε την δουλειά που κάνω. Βλέπουν τον πατέρα τους να τους συνοδεύει στο μπάσκετ, στις γιορτές, κ.λπ» είπε, ενώ, στο ερώτημα γιατί τα παιδιά ενός πρωθυπουργού δεν μπορούν να πάνε σε ένα δημόσιο σχολείο, απάντησε: «Κάναμε ό,τι μπορούμε για να προστατευτούν. Δεν ξέρουμε αν θα πάνε Γυμνάσιο σε δημόσιο σχολείο. Εγώ πήγα σε δημόσιο Γυμνάσιο και ιδιωτικό δημοτικό. Θα είχα χάσει τη δυνατότητα να γνωρίσω την πραγματική ζωή, αν πήγαινα σε κάποιο κολέγιο».
Σε ερώτηση για το αν έχει κοιμηθεί ποτέ μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως κανένα βράδυ δεν έχει κοιμηθεί εκεί, αλλά, όταν θέλει να ξεκουραστεί, ξαπλώνει στον καναπέ. Στη συνέχεια, έδειξε στον δημοσιογράφο διάφορα αντικείμενα και δώρα, όπως μια μικρή μπάλα μπάσκετ (που δεν θυμόταν ποιος του την χάρισε), ένα τασάκι με τον Τσε Γκεβάρα και μια πένα που του δώρισε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Έπειτα ο πρωθυπουργός έδειξε στον Αντώνη Σρόιτερ μια ξύλινη προτομή ενός Ινδιάνου, δώρο του προέδρου της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, για το οποίο ο δημοσιογράφος σχολίασε: «Ε, δεν το λες και πολύ ωραίο», με τον κ. Τσίπρα να απαντά «ε, δεν είναι κι άσχημο».

ΥΓ Πολύ καλοί και ο Τσίπρας και ο Σρόιτερ.