ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Καταιγιστικές εξελίξεις στην έρευνα για τη Novartis

Eφοδο στα γραφεία της εταιρείας Novartis στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι αρχές στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγεται από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για την υπόθεση. Στόχος των εισαγγελέων είναι να συλλέξουν στοιχεία από έγγραφα, ηλεκτρονικά αρχεία, κ.ά. και να διερευνήσουν τις καταγγελίες για μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν φάρμακα της Novartis.
Η συγκεκριμένη υπόθεση περιπλέκεται μετά την απόπειρα αυτοκτονίας στελέχους της εταιρείας, ο οποίος λόγω του οικονομικού σκανδάλου, την Πρωτοχρονιά βγήκε στο μπαλκόνι του του ξενοδοχείου Hilton της Αθήνας και απειλούσε να πέσει στο κενό από το 13ο όροφο. Προβληματισμό δημιουργεί επίσης η έντονη φημολογία πως τρεις πρώην υπουργοί εμπλέκονται στο σκάνδαλο «Novartis».
Tο θέμα ξεκινησε όταν δύο Έλληνες πολίτες, οι οποίοι εργάζονταν στα τμήματα Πωλήσεων..
και Επικοινωνίας - Εταιρικής Ευθύνης της Novartis, κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποκαλύπτουν καταβολές χρηματικών ποσών τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα Υγείας (συνολικά πάνω από 4.000), με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, διαβεβαίωσε με non paper ότι σε κάθε περίπτωση η δικαστική έρευνα για την υπόθεση του σκανδάλου της Novartis «θα είναι γρήγορη και σε βάθος».
Δεν παραλείπει ο Κοντονής να αναφέρει ότι μετά από την εντολή του για διερεύνηση των καταγγελιών για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από τη φαρμακευτική εταιρεία «Novartis» «οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές».