ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Η Μαρία Ρεζάν «Τιμής ένεκεν» στο Τρίτο

Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 13:00, το Τρίτο Πρόγραμμα και η εκπομπή «Τιμής ένεκεν», που επιμελείται και παρουσιάζει το Δαυίδ Ναχμίας, θυμούνται την εμβληματική δημοσιογράφο Μαρία Ρεζάν, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2004.
Η Μαρία Ρεζάν, στα χρόνια της και μέσα από τα επιτεύγματά της, κατάφερε με τον τρόπο της να τιμήσει τις επιλογές της και να προσχωρήσει έτσι στο πάνθεον των κορυφαίων λειτουργών της δημοσιογραφίας.
Η Μαρία Ρεζάν βρέθηκε πολύ κοντά με κάποιες από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες.. της χώρας μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Μίκης Θεοδωράκης, η Μελίνα Μερκούρη κ.ά.
Για την ΕΡΤ, η ραδιοφωνική της εκπομπή «Μία ώρα έτσι, χωρίς πρόγραμμα», αποτελεί ορόσημο και κομμάτι της ιστορίας της, μαζί με την αλησμόνητη, χαρακτηριστική μπάσα φωνή και τον πολύ ιδιαίτερο λόγο της. «Ραχοκοκαλιά» αυτού του αφιερώματος, αποτελεί η τελευταία της συνέντευξη: «σημασία δεν έχει σε ποιο ύψος μπλέχτηκες στα ηλεκτροφόρα σύρματα, σημασία έχει ότι προσπαθούσες να πετάξεις» ~Μαρία Ρεζάν