ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Βλέπουν «αρραβώνα» Σαββίδη - Κοντομηνά

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε στη δημοσιογραφική -και όχι μόνο- πιάτσα ο αποκλεισμός από την επόμενη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες της εταιρείας συμφερόντων του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.
Παρά το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτή η αίτηση θεραπείας της εταιρείας του κ. Σαββίδη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, με τον ένα ή άλλο τρόπο, θα δηλώσει «παρών» στο... ματς για τις τηλεοπτικές άδειες.
Συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούσαν ότι στην περίπτωση που δεν δοθεί η δυνατότητα στον Σαββίδη να συμμετάσχει αυτόνομα στον διαγωνισμό, θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία που.. φέρεται να έχει κάνει με τον ισχυρό άνδρα του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά.
Οπως έχουμε γράψει ξανά, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει κατ’ επανάληψη συζητήσει με το αφεντικό του καναλιού της Κάντζας το ενδεχόμενο μιας κοινής επιχειρηματικής πορείας στον χώρο της τηλεόρασης. Η πρώτη επαφή των δύο ανδρών έγινε πριν από περίπου 2,5 χρόνια, χωρίς ωστόσο τότε να υπάρξει συμφωνία. Με τη μεσολάβηση του υπουργού Αμυνας και προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., Πάνου Καμμένου, οι κύριοι Κοντομηνάς και Σαββίδης εγκαινίασαν έναν νέο κύκλο συζητήσεων, ο οποίος φαίνεται να τελεί σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου. Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο, οι δύο άνδρες έχουν έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία. Με απλά λόγια, ο κ. Σαββίδης δείχνει διατεθειμένος να εισέλθει στη μετοχική σύνθεση του Alpha.
Μάλιστα, στην περίπτωση που τελικώς αποκλειστεί οριστικά από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, σκοπεύει να δηλώσει δημοσίως τη στήριξή του στον Δημήτρη Κοντομηνά. Προς αυτή την κατεύθυνση λέγεται ότι έγινε προ ημερών μια κουβέντα όπου αποφασίστηκε η στρατηγική που θα ακολουθήσει το αφεντικό του ΠΑΟΚ.
Πάντως, εκτός από τον Πάνο Καμμένο, που δεν έχει κρύψει τη στήριξή του προς τον Σαββίδη, θετικό προς την κατεύθυνση της συμπόρευσης Κοντομηνά-Ιβάν είναι και το Μέγαρο Μαξίμου.
Αλλωστε, όπως έλεγαν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, μέχρι τις αρχές Αυγούστου είναι πολύ πιθανόν να έχουν γίνει και επιχειρηματικές συμμαχίες. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, ο Σαββίδης φέρεται διατεθειμένος να επενδύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει πρόσβαση στην εγχώρια τηλεοπτική αγορά.
- πηγή: Secret / Παραπολιτικά