ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Η πολυφωνική ΕΡΤ είναι η απάντηση στους αμετανόητους

Κάποιοι δεν μπορούν να ξεφύγουν από το αμαρτωλό τους πολιτικό παρελθόν και ορισμένα στελέχη της Ν.Δ., όχι μόνο δεν έχουν μετανιώσει για το Μαύρο στην ΕΡΤ, αλλά επιμένουν να διατυπώνουν με τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο τη θέση τους για την ελευθεροτυπία, τις δημοκρατικές διαδικασίες και την άποψή τους για τη δημόσια τηλεόραση.
Tώρα ο πρώην υπουργός της Ν.Δ., Δημήτρης Σταμάτης, απαντώντας στην βουλευτή δημοσιογράφο, Αννέτα Καββαδία δήλωσε με σαφήνεια και μάλλον με υπερηφάνεια ότι: «καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν κι εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο πρώην υπουργός, όχι μόνο δεν έχει αντιληφθεί ότι η ΕΡΤ δεν είναι «μαγαζί» της κάθε κυβέρνησης, αλλά φθάνει στην ακραία παραδοχή ότι όποιο ΜΜΕ δεν ελέγχει, έχει κάθε δικαίωμα.. να το κλείσει.
Είναι πρόκληση, όμως, απέναντι στην ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους να επιχειρεί μαζί με τους συνοδοιπόρους του να απαξιώσει τους αγώνες και τις θυσίες των συναδέλφων στην ΕΡΤ, που επί δύο χρόνια την κράτησαν ανοιχτή με τους δικούς τους όρους, ώστε να επαναλειτουργήσει από τις 29 Ιουλίου του 2015.
Σε μια περίοδο κρίσιμη για την πολυφωνία και την ελευθερία της έκφρασης οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι, που εργάζονται στην ΕΡΤ προσπαθούν καθημερινά να δικαιώσουν το αίτημα για μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία. Αυτός ο αγώνας θα δικαιωθεί ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις όσων δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα σύνδρομα του κυβερνητισμού.
Οι δημοσιογράφοι, λοιπόν, μαζί με την ΕΣΗΕΑ, απαιτούν να μπει τέλος σε πολιτικές παρεμβάσεις στο δημοσιογραφικό έργο επειδή η κοινωνία τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη την υπεύθυνη ενημέρωση.
Ο αγώνας για μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία είναι πάντα επίκαιρος.