ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Μαζικές αποχωρήσεις στελεχών από τα Νέα

Hρειώτου, Τζανάκης, Πελώνη
Ποιοι έφυγαν από τον ΔΟΛ «λόγω διαφωνιών» με τον διευθυντή Δημήτρη Μητρόπουλο 

Βαραίνει έτι περαιτέρω το κλίμα στον ΔΟΛ μετά τη νέα καθυστέρηση στην εξόφληση δεδουλευμένων αλλά και τις μαζικές αποχωρήσεις καταξιωμένων στελεχών του Οργανισμού.
Η αρχή έγινε με την αποχώρηση του αναπληρωτή διευθυντή των Νέων Στέφανου Τζανάκη πριν από περίπου δύο μήνες. Ο Στ. Τζανάκης υποχρεώθηκε, μετά από 28 χρόνια στον ΔΟΛ, να αποχωρήσει από την Μιχαλακοπούλου έπειτα από άγριο καβγά που είχε, παρουσία μάλιστα αρκετών στελεχών της εφημερίδας, με τον διευθυντή της εφημερίδας Τα Νέα, Δημήτρη Μητρόπουλο.
Τότε ο Δ. Μητρόπουλος... είχε ξηλώσει από τα ΝΕΑ όλη την «ταυτότητα» της εφημερίδας, στην οποία εμφανίζεται πλέον μόνο ο Σταύρος Ψυχάρης, ως εκδότης και ο Δ. Μητρόπουλος ως διευθυντής.
Μετά την αποχώρηση Τζανάκη, ήρθε και η σειρά της αρχισυντάκτριας του ρεπορτάζ της.. εφημερίδας «Τα Νέα». Η Ματίνα Ηρειώτου, επί πολλά χρόνια ρεπόρτερ και στέλεχος της εφημερίδας παραιτήθηκε και ανέλαβε αντίστοιχο πόστο στο «Πρώτο Θέμα». Σημειώνεται ότι το όνομα της Ηρειώτου είχε βγει από την «ταυτότητα» των Νέων, αμέσως μετά την αποχώρηση Τζανάκη
Οι αποχωρήσεις από την απογευματινή εφημερίδα του ΔΟΛ έχουν και συνέχεια.
Πριν από λίγα 24ωρα έγινε γνωστό ότι  παραιτήθηκε η αρθρογράφος και διπλωματική συντάκτρια των Νέων, Αριστοτελία Πελώνη. Οπως έγινε γνωστό η Πελώνη αποχώρησε από την Μιχαλακοπόλου λόγω διαφωνιών με τον διευθυντή της εφημερίδας Δημήτρη Μητρόπουλο.
Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες αποχαιρέτησε κι ο διευθυντης του ΒΗΜΑ FM Βασίλης Χιώτης που έφυγε από την Μιχαλακοπούλου για προσωπικούς λόγους - σύμφωνα με τον ίδιο. Βέβαια η παραίτηση Χιώτη ήρθε λίγη ώρα μετά τα όσα υποστήριξε στην εκπομπή του δηλαδή ότι το σπίτι που δήλωσε ο Τσίπρας στο πόθεν έσχες του, είναι αυτό που μένει στην Κυψέλη και το αγόρασε σε πλειστηριασμό (το Μαξίμου έκανε λόγο για «δημοσιογραφική αλητεία»). Πολλοί λένε ότι η αποχώρηση Χιώτη από τον ΔΟΛ είχε αποφασιστεί αρκετό καιρό πριν.