ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Κόντρα Βαρουφάκη με «Τα Νέα» για ένα σκίτσο

 Και το σχόλιο του Σπύρου Δερβενιώτη

Την αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη προκάλεσε σκίτσο της εφημερίδας «Τα Νέα» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα και παρουσιάζει τον πρώην υπουργό Οικονομικών να φορά το χαρακτηριστικό κάλυμα της κεφαλής που φορούν οι Εβραίοι, την κιπά.
«Το μίσος της Τρόικας Εσ. πάντα με ενδυνάμωνε. Η έκφρασή του από ΤΑ ΝΕΑ ας μας ενώσει εναντίον του αντισημιτισμού» γράφει σε tweet ο κ. Βαρουφάκης και επισυνάπτει την ανακοίνωση της  Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών για το θέμα:
«Εμείς τώρα να γελάσουμε με αυτό;
Κυρία σκιτσογράφε και Κύριοι της Διεύθυνσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, είμαστε αλήθεια πολύ περίεργοι να μάθουμε από εσάς το στόχο που καλείται να ικανοποιήσει αυτό το σκίτσο.
Εμείς πάντως το θεωρούμε ως κλασσική αντισημιτική ενέργεια εκ μέρους σας και το..
καταγράφουμε ως περιστατικό που μας θλίβει για την ένδοια του δημιουργικού χιούμορ της εφημερίδας σας και μας εξοργίζει γιατί αναπαράγει επικίνδυνα και αναχρονιστικά στερεότυπα.
Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών». (πηγή: tvxs)
Ο Σπύρος Δερβενιώτης σχολιάζει στο fb για το σκίτσο της Εφης Ξένου:
O "Aντισημιτισμός" δεν είναι το κύριο πρόβλημα αυτού του σκίτσου.Τα σκίτσα επιστρατεύουν παντα "εύκολες αναγωγές παραπομπής", και αν δεν κανω λάθος ο ¨"Εμπορος της Βενετίας" παιζεται (ακόμα) ανεμπόδιστα ως κλασσικό έργο του Βάρδου. Προηγούνται άλλα, όπως η πραγματικά ξεπερασμένη τακτική να παραγγέλνεις στο σκιτσογράφο την ιδέα που θα εικονογραφήσει και να χρεώνεται αυτός τη μαλακία της "γραμμής" σου, και επ' αυτού διόλου δε θά θελα να είμαι στη θέση της χρυσοχέρας Έφης Ξένου που καθημερινά υφίσταται τις "εμπνεύσεις" μιας ανδροκρατούμενης, διαπλεκόμενης, ιδιοτελούς, παρηκμασμένης παραεξουσίας που καταπίνει τα τραπεζικά δάνεια και διυλίζει τις "αμοιβές των άλλων" (γιατί τα δικά της εκλεκτά μοσχαράκια, μια χαρά τα ταϊζει).