ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ο Νίκος Κιάος αντιμέτωπος με την αστυνομική αυθαιρεσία

Ενα ακόμη κρούσμα αστυνομικής βίας σημειώθηκε την Κυριακή με αυτόπτη μάρτυρα έναν παλαίμαχο δημοσιογράφο: στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου και Εμμανουήλ Μπενάκη ομάδα δέκα αστυνομικών είχαν ακινητοποιήσει νεαρό με το πρόσωπο στον τοίχο και τα χέρια ανοικτά, υποτίθεται για να του κάνουν έρευνα, ενώ την ίδια στιγμή τον κλωτσούσαν και τον κτυπούσαν άνευ λόγου και αιτίας.
Ο δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Νίκος Κιάος που είδε το περιστατικό παρενέβη και ζήτησε από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς να σταματήσουν την βάναυση συμπεριφορά τους έναντι του ακινητοποιημένου νεαρού. Το αποτέλεσμα ήταν οι ίδιοι αστυνομικοί να απειλήσουν με προσαγωγή τον Νίκο Κιάο, ακόμη και όταν αυτός τους επέδειξε τη δημοσιογραφική του ταυτότητα.
Ο δημοσιογράφος που ήρθε αντιμέτωπος με την αστυνομική βία και αυθαιρεσία κατήγγειλε..
το περιστατικό στην ΕΣΗΕΑ που με ανακοίνωσή της ζητάει από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να επιληφθεί αμέσως του θέματος και να είναι άτεγκτος στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κατάχρησης εξουσίας εκ μέρους αστυνομικών οργάνων.