ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Εκκαθαρίσεις δημοσιογράφων σε Star και Mega

Ποιοι είναι οι πέντε (πρώτοι) απολυθέντες

 Με απολύσεις ξεκίνησε η νέα σεζόν στον τηλεοπτικό σταθμό Star η διοίκηση του οποίου σχεδιάζει και νέες εκκαθαρίσεις εργαζομένων στο κανάλι. Xθες το απόγευμα γνωστοποιήθηκε σε 5 δημοσιογράφους του καναλιού ότι απολύονται. Προκλήθηκε αναστάτωση και οι εργαζόμενοι με την κάλυψη της ΕΣΗΕΑ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 2ωρη στάση εργασίας από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ,  ζητώντας από τη διοίκηση του STAR την επαναπρόσληψη των απολυμένων.
Οι πέντε δημοσιογράφοι απασχολούνταν και στην εκπομπή της τηλεπερσόνας Ελεωνόρας Μελέτη, που έφυγε από το STAR. Η δικαιολογία της διοίκησης του σταθμού ήταν ότι οι πέντε απολύθηκαν επειδή δεν μπορούν να απορροφηθούν σε άλλα τμήματα (ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές κλπ)
Οι απολυθέντες, που είχαν και συμβάσεις αορίστου χρόνου, είναι οι.. Μαρία Κοκολάκη, Δανάη Θωμαΐδου, Κωνσταντίνα Δημοπούλου, Mίνα Τζανετάτου και Έλενα Καρπέτα.
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, με την ΕΣΗΕΑ να αναστέλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και να καλεί την εργοδοσία του Star σε διάλογο, με σκοπό, λέει, την επίλυση του προβλήματος και την επαναφορά της εργασιακής ειρήνης στο κανάλι.
Η ΕΣΗΕΑ αναμένει τα αποτελέσματα της επικείμενης κρίσιμης συνάντησης και καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση καθώς η διοίκηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει και σε άλλες απολύσεις...

Μάλλον είμαστε πολύ κοντά στο οριστικό deal για τη συγχώνευση του Star με το Μega (έρχονται και εκεί απολύσεις), στο πλαίσιο της «ανάγκης εξεύρεσης λύσης» στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο κανάλια.