ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Το κόκκινο γάντι της Χαρούλας...

... και οι χιλιάδες υψωμένες γροθιές για τις καθαρίστριες...
 
Πλημμύρισε χθες βράδυ η πλατεία Συντάγματος από ανθρώπους κάθε ηλικίας στη συναυλία αλληλεγγύης με τη Χαρούλα Αλεξίου, για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζουν να αγωνίζονται καθημερινά επί έντεκα ολόκληρους μήνες.
 Οι καθαρίστριες που συνεχίζουν τον αγώνα τους εδώ και 11 μήνες (τους τρεις από αυτούς, είναι έξω από το κτήριο του υπουργείου) ένωσαν τις φωνές τους με όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5» και της Αλληλεγγύης για Όλους.
Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που η Αλεξίου ανέβηκε στη σκηνή και, φορώντας ένα κόκκινο γάντι και με σηκωμένη γροθιά, είπε: «Δεν νιώθω μόνη, είναι εκατοντάδες οι άνθρωποι από ..  όλους τους χώρους που συμπαραστέκονται σ' αυτόν τον αγώνα».
«Μας φαίνονται μεγάλοι, γιατί είμαστε σκυφτοί, αν λίγο σηκωθούμε θα σκύψουνε αυτοί», φώναζαν οι καθαρίστριες, ενώ ο κόσμος απαντούσε «η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών».
«Θέλουμε να κερδίσουν οι γυναίκες αυτές, όχι μόνο για τις ίδιες, αλλά για όλους μας», έλεγαν οι συγκεντρωμένοι. Για όλους αυτούς  τους ανθρώπους, για τους ίδιους ακριβώς λόγους, οι καθαρίστριες είναι κάτι πολύ παραπάνω από εργαζόμενες που διεκδικούν τις δουλειές τους: είναι τα σύμβολα της ελπίδας, της αντίστασης και της νίκης.
«Όταν μας πέταξαν στον δρόμο νόμιζαν πως θα κάτσουμε σπίτι μας και θα κλαίμε τη μοίρα μας. Δεν τους κάναμε τη χάρη, είμαστε κάθε μέρα έξω κι αγωνιζόμαστε», είπε η Ευαγγελία, μιλώντας εκ μέρους των συναδελφισσών της. «Κι όταν κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα, η νίκη δεν θα είναι μόνο για εμάς, θα είναι για όλους μας»...
efsyn.gr