ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Tα Χριστούγεννα του μικρού Κοπέρνικου στο Δεύτερο

«Τα Χριστούγεννα του μικρού Κοπέρνικου», της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ στο αυτό-διαχειριζόμενο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική, σειρά για παιδιά, 10 αυτοτελών επεισοδίων, διάρκειας 10 λεπτών το καθένα. Η σύνθεση κάθε επεισοδίου είναι ένας συνδυασμός δραματοποιημένης αφήγησης και διαλόγων, συνοδευόμενα από μουσική και τραγούδι, ενώ το χιούμορ, η δράση και οι καλές ερμηνείες ενός συνόλου επιλεγμένων ηθοποιών συνιστούν ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
Βασικός ήρωας της ιστορίας είναι ο μικρός Κοπέρνικος. Ένα παιδί γύρω στα δέκα με έντονο χαρακτήρα, ζωντάνια, ενθουσιασμό και θετικότητα. Οι πιο κοντινοί του φίλοι είναι η δυναμική Δάφνη, ο εφευρετικός Μιχαήλ και ο αφελής, αλλά πρόθυμος, Φοίβος.
Μαζί επιδεικνύουν σε κάθε επεισόδιο πνεύμα ομαδικότητας, συνεργασίας, φιλίας και αγάπης και εκπλήσσουν με τα κατορθώματά τους ενάντια.. στους πονηρούς και καταστροφικούς «Πιλάφηδες» που θέλουν να επιβληθούν στη γειτονιά.
Περιπετειώδη επεισόδια, απροσδόκητες εξελίξεις, έξυπνοι διάλογοι, χιούμορ, μουσική, προσεγμένες ερμηνείες ενός συνόλου επιλεγμένων ηθοποιών και τραγουδιστών, συνθέτουν μια παιδική εκπομπή που συμβάλλει στην καλλιέργεια της φαντασίας και της αισθητικής μικρών και μεγάλων.
Η εκπομπή θα μεταδίδεται από την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου και κάθε πρωί στις 10.00 και, σε επανάληψη για τους… ξενυχτισμένους, στις 16:00. Το τελευταίο εορταστικό επεισόδιο θα «ακουστεί» στις 31 Δεκεμβρίου.
Κείμενα, σκηνοθεσία: Άγγελος Αγγέλου – Έμη Σίνη
Μουσική: Άγγελος Αγγέλου
Παραγωγή: Γιώργος Μητρόπουλος