ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

.«Γελωτοποιός» εναντίον «Ζντάνοφ»

Συνέχεια στην άγρια εσωκομματική κόντρα που ξέσπασε στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ανάμεσα στους Βασίλη Μουλόπουλο και Πέτρο Τατσόπουλο. Η βεντέτα μεταξύ των δύο στελεχών συνεχιστηκε με σημερινό νέο άρθρο του Μουλόπουλου ο οποίος αναφέρει: «Επειδή η αλήθεια είναι πάντα επαναστατική, οφείλω να επανορθώσω: Ο κ. Τατσόπουλος δεν είπε την φράση «είμαστε όλοι χρυσαυγίτες». Ο κ. Βαλλιανάτος την είπε. Ο . Τατσόπουλος απλώς την υπερασπίστηκε. Όπως υπερασπίστηκε την κυρία Λένα Διβάνη όταν χαρακτήρισε τον 19χρονο νεαρό, ο οποίος σκοτώθηκε σε έλεγχο εισιτηρίων τρόλει, «τζαμπατζή». «Η Λένα Διβάνη», γράφει ο Πέτρος, που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει, «χρησιμοποίησε μια λάθος λέξη τη λάθος στιγμή. Οι αγαπημένοι μας συμπολίτες, που δεν..
κάνουν ποτέ λάθος, άτεγκτοι και αψεγάδιαστοι, έσπευσαν να τη λιντσάρουν. Εδώ  και μερικές ώρες δεν είναι ούτε συγγραφέας ούτε πανεπιστημιακός ούτε τίποτε. Εϊναι η Λάθος Λέξη. Ελλάδα 2013. Το πανηγύρι της μοχθηρίας». Και εδώ θα συμφωνήσω με τον κ. Τατσόπουλο: Πέτρο τέρμα οι μαλακίες».
Η απάντηση του κ. Τατσόπουλου ήρθε μέσω facebook: «Ο Μουλόπουλος ψελλίζει μισή επανόρθωση στη σημερινή "Αυγή". Κρίμα, Βασίλη. ΄Οπως λένε και στα χωριά μας: Too little, too late».Την ίδια ώρα ΤΑ ΝΕΑ, η εφημερίδα του Ψυχάρη, αναλαμβάνει την υπεράσπιση του συγγραφέα έναντι των όσων (πράγματι) προσβλητικών έγραψε (εδώ) εναντίον του ο «πρόεδρος του ΔΣ της εφημερίδας "Αυγή"».

Αναλυτικά η εφημερίδα Τα Νέα, σε κείμενο που υπογράφει η Καρολίνα Παπακώστα, γράφει στην 4η σελίδα:
" Ο «σωφρονισμός» του αθυρόστομου Π. Τατσόπουλου περνά από την «Αυγή» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα
Τα ατοπήματα του Πέτρου Τατσόπουλου είναι πολλά. Και τα διαπράττει κατ' εξακολούθηση το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τολμά να λέει δημοσίως ότι δεν τον ικανοποίησε η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής. Γράφει στα επάρατα «ΝΕΑ»
υπερασπιζόμενος το δικαίωμα του σκιτσογράφου Δημήτρη Χαντζόπουλου στη σατιρική απεικόνιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Μιλά στα ερτζιανά της διαπλοκής - βλέπε ΒΗΜΑ FM 99,5 - ασκώντας κριτική στην πιθανότητα συνεργασίας του κόμματος με τους Ανεξάρτητους Ελληνες.Η ΕΠΙΘΕΣΗ. Ηταν θέμα χρόνου να αναλάβει η εφημερίδα «Αυγή» να τον επαναφέρει στην κομματική νομιμότητα. Και μάλιστα διά της χειρός του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της.
«Κάθε κόμμα θα πρέπει να έχει τον γελωτοποιό του. Η ΝΔ έχει τον Αδωνι, το ΠΑΣΟΚ τον Πάγκαλο κι εμείς τον Τατσόπουλο», έγραφε στην κατακλείδα του σαββατιάτικου άρθρου του ο Βασίλης Μουλόπουλος. Η απάντηση του Τατσόπουλου ήρθε με ένα ελαφρώς αινιγματικό - και αναμφίβολα κομματάκι ειρωνικό - ποστ στο προφίλ του στο facebook χθες το απόγευμα: «Ο γελωτοποιός του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Για μία και μοναδική παράσταση. Γέλια μέχρι δακρύων». Κι έπειτα πυροδοτήθηκε η συνήθης διαδικτυακή φιλολογία για το τι θέλει να πει ο συγγραφέας και τι συνέχεια θα έχει η απόπειρα σωφρονισμού του από τους θεματοφύλακες της κομματικής ορθότητας. Θέλει να τον διαγράψει ο Τσίπρας για να χτίσει αρχηγικό προφίλ, όπως έκαναν τόσοι και τόσοι αρχηγοί αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν από αυτόν; Ή μήπως θα τον εξαναγκάσει σε «οικειοθελή» αποχώρηση;
Ο χαρακτηρισμός «γελωτοποιός» δεν ήταν το μόνο ανάθεμα που έριξε στον Πέτρο Τατσόπουλο ο πρόεδρος της εφημερίδας που προσφάτως ευαγγελίζεται την πολιτική ορθότητα. Στόχος του άρθρου δεν είναι οι ενοχλητικές απόψεις του βουλευτή, αλλά ο ίδιος ως πρόσωπο: «Υποψιάζομαι ότι όλοι αυτοί που του την πέφτουν υποκινούνται από το ποταπό αίσθημα του φθόνου απέναντι σε έναν Ανδρα και σε έναν Πολιτικό (παρακαλώ τη διόρθωση, με Α και Π κεφαλαία), που κατά δήλωσή του έχει "γαμήσει τη μισή Αθήνα". Ποιος από όλους αυτούς μπορεί να επιδείξει μια τέτοια επίδοση; Ποιος μπορεί να καυχηθεί ότι έχει πάει με 200.000 γυναίκες (τόσο είναι περίπου το 50% του ενεργού σεξουαλικά γυναικείου πληθυσμού της πρωτεύουσας);».
Η πλακίτσα δεν ήταν αρκετή για την αποδόμηση Τατσόπουλου. Επιστρατεύτηκε και ένα ψέμα. Στο άρθρο αποδίδεται στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μια φράση που ουδέποτε ξεστόμισε, το «απόψε είμαστε όλοι χρυσαυγίτες». Για την ιστορία, την επίμαχη φράση είχε αναρτήσει στο facebook ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, το βράδυ της δολοφονίας των δύο χρυσαυγιτών, ως συνέχεια μιας σειράς αναρτήσεών του έπειτα από διάφορα περιστατικά βίας με τα οποία υποδήλωνε ότι καταδικάζει τη βία όποια και αν είναι τα θύματά της (είχε ποστάρει π.χ. είμαστε όλοι ΠΑΜΕ μετά την επίθεση που δέχθηκαν από χρυσαυγίτες μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα). Το λάθος του Τατσόπουλου ήταν ότι υπερασπίστηκε τον Βαλλιανάτο.

ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ. Ο Τατσόπουλος δεν άφησε ούτε αυτό αναπάντητο. Εγραψε: «Στο άκρως ψυχαγωγικό ανάγνωσμα του Βασίλη Μουλόπουλου "Είμαστε όλοι Τατσόπουλοι", διαψεύδεται πανηγυρικά ότι το χιούμορ δεν μπορεί συνυπάρξει κάλλιστα με τη μοχθηρία και τη διαστρέβλωση. Ωστε έτσι, Βασίλη, έχω δηλώσει ότι "Είμαστε όλοι Χρυσαυγίτες" και συνυπογράφω την ιδέα μιας "Χρυσής Αυγής με ανθρώπινο πρόσωπο"; Με τα άπαντα του Ζντάνοφ ξενυχτάς τα βράδια;».
Ο Τατσόπουλος αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Το έχει προαναγγείλει, άλλωστε, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Βούτσης. «Υπάρχει θέμα με τον Πέτρο», είχε πει ο Βούτσης. Και στον πόλεμο του Βούτση και του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Τύπου, η αθυροστομία και το μη εγκεκριμένο χιούμορ θεωρείται ως λιποταξία."