ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Νέες απολύσεις στο Κέρδος του Λιακουνάκου με τα 43 εκατ. της Sonak

Κλίμα τρομοκρατίας στην εφημερίδα «Κέρδος» μετά και την απόλυση των δημοσιογράφων Αντώνη Ξυδού και Κωνσταντίνας Παπαδοπούλου, επειδή δεν υπέγραψαν τις ατομικές συμβάσεις που προσπάθησε να τους επιβάλει.
Η εφημερίδα και δεν πληρώνει και κάνει απολύσεις την ώρα μάλιστα που ο ιδιοκτήτης της, Θωμάς Λιακουνάκος με την εταιρεία εξποπλισμών Sonak εισέπραξε 43 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο για το περίφημο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου χωρίς να παραδώσει ουτε βίδα (εξ ου και διώκεται για κακούργημα)...
Η εργοδοσία του «Κέρδους» που εξακολουθεί να οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένες αποδοχές τριών και πλέον μηνών, καθώς και τα επιδόματα που..
αυθαιρέτως περιέκοψε από τις αποδοχές τους, συνεχίζει την αντεργατική και αήθη συμπεριφορά της και τις παρανομίες.
Παρά τις συστάσεις του ΣΕΠΕ και του Υπουργείου Εργασίας για εφαρμογή των νομίμων, επανήλθε προσπαθώντας να επιβάλει στους εργαζόμενους τις μειώσεις αποδοχών που θέλει μέσω μειωτικών ατομικών συμβάσεων εργασίας. Ήδη, η ΕΣΗΕΑ προσέφυγε εκ νέου στο ΣΕΠΕ για την καταχρηστική αυτή ενέργεια της εργοδοσίας, η οποία με την απειλή της απόλυσης προσπαθεί να εκβιάσει τους συναδέλφους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί την εργοδοσία να ανακαλέσει τις δύο απολύσεις. Δηλώνει δε προς όλους ότι δεν θα ανεχτεί την τρομοκρατία και θα σταθεί στο πλευρό όλων των δημοσιογράφων. Καλεί τέλος τους εργαζόμενους σε συνέλευση τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 στις 13.00 στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ. Για την πραγματοποίηση της συνέλευσης το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013, στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα για τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ».