ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Προς κατάληψη στην ΕΡΤ μετά τα σενάρια «ξαφνικού θανάτου»

Σε διαρκή γενική συνέλευση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μετά και τα σενάρια «ξαφνικού θανάτου» που απεργάζονται οι τροϊκανοί εξωτερικού και εσωτερικού.
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κατάληψη των εγκαταστάσεων με 24ωρη περιφρούρηση και ήδη έβγαλαν έκτακτα δελτία ειδήσεων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο της ΕΡΤ. .
Οι αντιδράσεις θα ενταθούν καθώς το μεσημέρι της Τρίτης δημοσιεύτηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία δίδει τη δυνατότητα στους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς να αποφασίζουν με μια απλή απόφαση την τύχη δημοσίων φορέων και οργανισμών σε περίπτωση κατάργησης ή συγχώνευσης αυτών. Κάποιοι θέλουν το επείγον της δημοσίευσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου να σχετίζεται ευθέως..
με τις απολύσεις στο Δημόσιο, ιδίως δε με την τύχη της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Εθνος», υψηλόβαθμος παράγοντας του Μεγάρου Μαξίμου επικοινώνησε με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, θέτοντας επί τάπητος την πρόταση για «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ και επαναλειτουργία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα μετά από εύλογο χρονικό διάστημα, με νέα δομή και λιγότερο προσωπικό.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν, λέει, την έντονη αντίθεσή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και παρέπεμψαν το θέμα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εντός της εβδομάδας. Σημείωσαν όμως ότι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα «αναδιοργάνωσης» και «οικονομικής εξυγίανσης» της ΕΡΤ θέτοντας βέτο σε οποιαδήποτε πρόταση που θα βάζει λουκέτο στον οργανισμό...
Υ.Γ Ολο αυτό το σκηνικό θυμίζει μια κακοστημένη θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστές και τους τρεις εταίρους της συγκυβέρνησης.
...
-Διαβάστε εδώ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (η φωτογραφία είναι από το μπλογκ dimosiografoiert)