ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Γκάφες στην ΕΡΤ, γκάφες στον Βήμα Fm, η πρωταπριλιά μας μάρανε…

Πρωταπριλιά – στα media – και κολοκύθια. Τα ελληνικά Μέσα γιορτάζουν κάθε μέρα. Η ΕΡΤ, λόγου χάρη, άρχισε να το γιορτάζει από την Παρασκευή που μας πέρασε. Βέβαια, μ’ αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα το… «αστείον», η γκάφα, όπως θέλει κανείς το «βαφτίζει» ήταν χονδρό. Την Παρασκευή, λοιπόν – που λέγαμε και πιο πάνω – στη ΝΕΤ, με το που πέφτουν οι τίτλοι τέλους της εκπομπής «Σαν σήμερα τον 20ο αιώνα», λίγο πριν ξεκινήσει (σε επανάληψη, εννοείται) το «136» και πριν από διαφημιστικό σποτάκι της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» – η ώρα 6η απογευματινή – ηκούσθη… ο Εθνικός Ύμνος. Ολόκληρος. Και για δύο λεπτά το (σχετικόν) βιντεάκι «πήγαινε» μόνο του: η πρωθιέρεια στον Ναό της Ήρας, η Ακρόπολη, οι Καρυάτιδες και ο Κολοκοτρώνης, ε, δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος να πάει το μυαλό..
του στο κακό… Τέλος πάντων, πολλοί το είδαν, λίγοι το κατάλαβαν, ποιός ξέρει από ποιο fade out «περίσσεψε» ο Εθνικός Ύμνος; Εδώ στην ΕΡΤ λείπουν άλλα κι άλλα, το χάος στη ροή (μας) πείραξε; Και φυσικά, ας μην προλάβουν κάποιοι να ξεσπάσουν στους καψερούς εργαζόμενους. Χρειάζεται χέρια το μαγαζί. Όταν το καταλάβουν και οι ιθύνοντες, θα ‘χει λύσει το μισό πρόβλημα του Ραδιομεγάρου ο κ. Κεδίκογλου.

@ Επίσης, πολλοί άκουσαν, λίγοι κατάλαβαν την «πατάτα» στον “Βήμα FM” που σερβιρίστηκε τις προάλλες, τόσο… καυτή, όσο το φλεγόμενο αεροπλάνο για το οποίο ο παραγωγός (μας) ενημέρωνε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Κάποιος διάβασε διαγώνια μία είδηση για «αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους», που να μπαίνει τώρα στη διαδικασία να τσεκάρει; Μήπως να έκανε κόπο ενός «κλικ» και να διάβαζε και το κυρίως κείμενο του site που έκανε λόγο για άσκηση στην Κρήτη και να μην έφευγε η «παντόφλα» on air; Φυσικά, μετά το πράμα μπαλώθηκε, σουλουπώθηκε, ξεχνιούνται αυτά. Φυσάει ωραία τ’ αγέρι στη Μιχαλακοπούλου, έχει «σηκώσει» πολύ κόσμο η άνοιξη και ο έρωτας, δεν βαριέστε. Ειρήνη, αδέρφια. Κι έρωτας. Αυτά. (Και εδώ ας μην βιαστούν να ρίξουν ευθύνες στον πρώτο καψερό που θα βρεθεί μπροστά τους. Αλλού είναι το πρόβλημα).

@ Στο μεταξύ, το ωραιότερο σημείο από την «υποστηρικτική» «ψυχωμένη» επιστολή Ψυχάρη προς τον Γιώργο Κουρή, ήταν το τελευταίο. «Ελπίζω ότι το δικαστήριο θα καταλάβει αμέσως πόσο αφελής είσαι», του έγραψε σε ένα άψογης σύνταξης κείμενο. Λογικά, αυτές τις 10 λέξεις θα λαχταρούσε πολλά χρόνια να τις δει δίπλα δίπλα πολύς κόσμος της δημοσιογραφικής αγοράς με τη συγκεκριμένη υπογραφή από κάτω τους. Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.

@ Last but not least, να ενημερωθεί ο κόσμος ότι ο Διευθυντής Προγράμματος του “Extra3” (is this real?) αυτήν την Τετάρτη ανοίγει τον… φάκελο «Δήμος Αθηναίων – Λουκέτο στα ιστορικά θέατρα της Αθήνας». Κατά τα λοιπά, δημοσιογράφοι με πείρα ετών, «ομοτράπεζοι» του Διευθυντού Προγράμματος πανηγυρίζουν τη συνεργασία τους και ευχαριστούν καθημερινά τον Θεό για αυτή την ευλογημένη στιγμή στην πορεία τους. Not.

@ Καλού, κακού επειδή οι μέρες είναι περίεργες, ας διευκρινιστεί ότι τίποτα (τίποτα, όμως) από τα παραπάνω δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Του Αγίου Ψεύτη μπορεί να είναι γεννημένα τα media, εδώ πάλι, ειδικά σε τέτοιες εποχές, δεν έχουμε διάθεση για αστειάκια. Τέτοιου είδους, τουλάχιστον.
- από το mediablog