ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Μαζέψτε τους καρεκλοκένταυρους του «Ριζοσπάστη»

Η έκκληση της Πόπης Χριστοδουλίδου στην Αλέκα Παπαρήγα και τι απαντά η διεύθυνση της εφημερίδας του Περισσού

Λυπάμαι πολύ για την στάση κάποιων καρεκλοκένταυρων του «Ριζοσπάστη» και κάνω έκκληση στην κυρία. γ.γ του ΚΚΕ να τους μαζέψει... Κυριολεκτώ...
Οι εργαζόμενοι στον «Ριζοσπάστη» έχουν οικογένειες και έχετε υποχρέωση να τους ξοφλήσετε τις δεδουλευμένες αποδοχές τους, όπως ακριβώς έχουν υποχρέωση να το κάνουν και οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΥΓΗ και το ΡΑΔΙΟ-ΚΟΚΚΙΝΟ. Ολα τα υπόλοιπα δεν μπορεί να γίνονται ή να σχολιάζονται, με αυτό τον..
προκλητικότατο τρόπο από το κόμμα της εργατικής τάξης. Και επιμένω.
Το κόμμα της εργατικής τάξης δεν είναι ποτέ δυνατόν να «καρφώνει» ονομαστικά τους εργαζόμενους, στους οποίους οφείλει δεδουλευμένα και οι οποίοι στηρίζουν τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ επί σειρά ετών!
Τα υπόλοιπα και περιττεύουν και εκθέτουν το κόμμα, αγαπητή κυρία Αλέκα Παπαρήγα!
 Πόπη Χριστοδουλίδου
-------------------------------------
Τι λέει η διεύθυνση του «Ριζοσπάστη» για την επιστολή των 4 δημοσιογράφων του προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (αναδημοσίευση από το φύλλο της Κυριακής 31 Μάρτη): 
Ξεκαθαρίζουμε μερικά αυτονόητα
Για «"χορό" πιέσεων», «απαξίωση», «απομόνωση» από την πλευρά της διεύθυνσης του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, κάνουν λόγο με επιστολή τους προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, οι 4 δημοσιογράφοι του, οι Παναγιώτης Κακαλής, Γιώργος Μιχαηλάρης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Χριστίνα Μαυροπούλου, με αφορμή δημοσίευμα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής, ότι την προηγούμενη μέρα, την Πέμπτη 28 Μάρτη, έγινε δικαστήριο όπου εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των συγκεκριμένων δημοσιογράφων (σ.σ. δημοσιεύσαμε τα ονόματά τους) με τα οποία ζητούσαν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους... Στο ίδιο ρεπορτάζ γράφαμε για τη στάση που κράτησε η εφημερίδα στο δικαστήριο σχετικά με τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων και να ομαλοποιηθούν οι πληρωμές παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες του Κόμματος και του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.
Γράφουν λοιπόν οι δημοσιογράφοι προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ: «Τελευταίο "κρούσμα" η νέα συκοφαντική, άνανδρη και δόλια δημοσίευση των ονομάτων μας σήμερα (σ.σ. χτες) στις σελίδες του "Ρ" (σελίδα 45) με αφορμή τη χθεσινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για μη καταβολή δεδουλευμένων. Δε μας εκπλήσσει πλέον το ασύλληπτο γεγονός η ίδια η εφημερίδα να στοχοποιεί τους εργαζόμενούς της. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά». Βεβαίως οι ίδιοι δε λένε κουβέντα, για το γεγονός ότι ενημέρωσαν την άθλια προβοκατόρικη αντικομμουνιστική ιστοσελίδα «Νευροσπάστης», ότι στέλνουν τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στα δικαστήρια, και μάλιστα τη μέρα της δίκης.
Ξεκαθαρίζουμε τα εξής αυτονόητα:
Πρώτον: Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ είναι όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, και έχει την υποχρέωση απέναντι στα στελέχη, τα μέλη, τους οπαδούς, τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ που η πλειοψηφία τους μπορεί να στερείται ένα κιλό ψωμί ή ένα πιάτο φαΐ για να δώσει 1,5 και 2,5 ευρώ για να αγοράσει την εφημερίδα, να τους ενημερώνει, ποιοι και γιατί στέλνουν τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στα δικαστήρια. Είναι απαίτηση - και απολύτως δικαιολογημένη - εργαζομένων, απολυμένων, νεολαίων, άνεργων, όσων κάνουν θυσίες και ενισχύουν οικονομικά το Κόμμα και για την έκδοση της εφημερίδας του.
Δεύτερον: Το όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ έχει την υποχρέωση να ενημερώνει τα μέλη του ΚΚΕ για ενέργειες σαν των παραπάνω στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, για να ξέρουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει, ώστε στην καθημερινή τους δουλειά και επαφή με εργαζόμενους, λαϊκά στρώματα, να είναι εξοπλισμένοι. Κι αυτό επειδή διάφοροι με αφορμή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Κόμματος, έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας μια άθλια και συκοφαντική αντιΚΚΕ εργολαβία με ψευδολογίες και διαστρεβλώσεις.