ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

«Καμπάνα» στον πρώην της ΕΡΤ, Χρήστο Παναγόπουλο

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος για παράβαση καθήκοντος.
Ο Παναγόπουλος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της καταβολής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ.
Η κατηγορία αφορά την υπόθεση της τηλεοπτικής παραγωγής Olympic Trophy με αντικείμενο τη διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας η οποία ουδέποτε βγήκε στον αέρα παρότι φέρεται να είχε κοστίσει στην ΕΡΤ 1,3 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Χρ. Παναγόπουλος φέρεται ότι κράτησε στο συρτάρι και δεν ζήτησε τη διενέργεια έρευνας αποστέλλοντας, ως όφειλε, το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας..
Διοίκησης που είχε συνταχθεί για την υπόθεση αυτή αλλά και τη σχετική μηνυτήρια αναφορά υπαλλήλου της ΕΡΤ.
Την επίμαχη παραγωγή είχε αναλάβει η ΕΡΤ μαζί με την εταιρεία «Άνωση» την περίοδο 2003-2004, δηλαδή πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αρνήθηκε τις κατηγορίες προσκομίζοντας έγγραφα που, όπως ισχυρίστηκε, αποδεικνύουν ότι οι αποφάσεις του ήταν σύννομες.