ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Bουλή έχεις ταλέντο!


Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης (Citizen)

Ο Παύλος Χαϊκάλης ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και τοποθετεί ένα κασετόφωνο μπροστά στο μικρόφωνο. Από το ηχείο βγαίνει η φωνή του πρωθυπουργού. Ο προεδρεύων ζητεί από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων να τερματίσει το χαριτωμένο happening. Ο κ. Χαϊκάλης δεν συμμορφώνεται και ο πρωθυπουργός συνεχίζει να βρίσκεται, χωρίς να το θέλει, στην αίθουσα της ολομέλειας. Το μικρόφωνο κλείνει και εμείς βλέπουμε την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να γελάει σαν ομάδα μαθητών που την έσκασε στον δάσκαλο.
Δεν ξέρω αν απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις κασετόφωνο στο βήμα της Βουλής. Το κάνουν επί σειρά ετών τα κόμματα, ανεβάζοντας εκεί τους βουλευτές τους. Όμως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν σκληρό..
ανταγωνισμό να αντιμετωπίσουν. Ωστόσο πάντα θα μένουν πίσω από τους άλλους. Ο Τέρενς κανονίζει, λέει, να δικαστεί ο Τόμσεν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Λίγο είναι. Οι άλλοι θα ζητήσουν να απαγχονιστεί. Και αυτό ακούγεται καλύτερα στο καφενείο. Άλλωστε στη Χάγη θα τα φάμε στους δικηγόρους.

Ο Στάθης Παναγούλης είπε, πάλι από το βήμα της Βουλής, ότι όσοι ψήφισαν το μνημόνιο «θα παρακαλάνε να περάσουν από ειδικό δικαστήριο παρά να έχουν το τέλους του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη.» Καλύτερα, λέω, το ειδικό δικαστήριο, μήπως το συνδυάσουμε με τον Τόμσεν και δεν τρέχουμε στη Χάγη με όλα τα έξοδα. Τώρα αν ο Παναγούλης έχει ψηφοφόρους που θα συμπεριφερθούν όπως οι Λίβυοι στον πρέσβη, καλό είναι πρώτα να προσέχει ο ίδιος και μετά οι υπόλοιποι.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μπορεί να φοράει ένα ακριβό ρολόι. Υπάρχουν όμως και ακριβότερα. Ένα από αυτά φοριέται στο χέρι της συζύγου Μιχαλολιάκου. Ακριβό ευρωπαϊκό, δουλεμένο στο χέρι Ελβετού με όλα τα πιστοποιητικά αυθεντικότητας -και του ρολογιού και του Ελβετού. Ο Άδωνις μας έδειξε σχετική φωτογραφία, απαντώντας σε σχόλιο του Η. Κασιδιάρη για το δικό του ρολόι. Κοινώς είχαμε αντιπαράθεση για ποιος διαθέτει το ακριβότερο ρολόι. Είναι ευτυχές που Άδωνις και Κασιδιάρης δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στην τουαλέτα. Δεν θέλω να φανταστώ με τι είδους συγκρίσεων θα έπρεπε να ασχοληθούμε μετά.

Η Σταυρούλα Ξουλίδα
των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε «Έχω τέσσερα παιδιά και σκέφτομαι να γίνω Μήδεια». Κανένα πρόβλημα. Ο Στουρνάρας θα της απαντούσε ότι αναπροσαρμόζει το μέγεθος της οικογένειας της στις απαιτήσεις της κρίσης. Όμως επειδή η κ. Ξουλίδου ήταν η τελευταία ομιλήτρια της βραδιάς, το σώμα άφησε, χαραγμένες στην οθόνη, σπουδαίες υποσχέσεις για τη σημερινή μέρα.

Οι συγκεκριμένοι λοιπόν, συζητούν τον σκληρότερο προϋπολογισμό καταφεύγοντας σε μεθόδους και ατάκες που, αν μη τι άλλο, δείχνουν την άποψη τους για την αισθητική των ψηφοφόρων τους. Διότι, μη γελιέστε, ο βουλευτής μπροστά στην κάμερα απευθύνεται πρώτα στους ψηφοφόρους του και μετά σε όλους εμάς. Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχουν και δίκιο. Μια ματιά στις δημοσκοπήσεις μπορεί να τα εξηγήσει όλα αυτά. Όμως, γαμώτο, θέλεις να προσφέρεις θέαμα επειδή νομίζεις ότι το μήνυμα θα πάει στον ψηφοφόρο συστημένο. Θεμιτό. Δοκίμασε να το κάνεις καλύτερα. Δες λίγο βρετανική Βουλή. Κλέψε καμιά ατάκα από εκεί. Φυσικά μην προσπαθήσεις να την πεις στα αγγλικά. Κράτα, όμως, την εκφορά. Δεν βοηθάει, βέβαια, η διάταξη των εδράνων. Εκεί, δυο πτέρυγες, η μία απέναντι από την άλλη. Και οι συνάδελφοι βοηθούν ως χορός. Εσύ όμως εδώ έχεις φυσικό ταλέντο και ένστικτο που μυρίζεται το θέαμα, το δημιουργεί. Και με πείθεις ότι μέσα στον προϋπολογισμό έχεις βάλει και το εισιτήριο μου.