ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ο μακρύς χειμώνας των media, οι νέες εκδοτικές προσπάθειες και ο ΔΟΚ (Δημοσιογραφικός Ομιλος Κουρτάκη)


Καμμένο τοπίο θυμίζει ο χώρος των media μετά τις νέες μαζικές απολύσεις εργαζόμενων, τη στάση πληρωμών, τα λουκέτα σε εφημερίδες και περιοδικά και την πρόσφατη αναστολή έκδοσης δύο εβδομαδιαίων φύλλων (Ισοτιμία και Παρασκευή +13).
Ο χειμώνας προβλέπεται μακρύς ενώ στους διαδρόμους και στα δημοσιογραφικά γραφεία ακούγονται διάφορα δυσοίωνα (όσο και απειλητικά) του στιλ ότι «μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα έχει μείνει τίποτε, το πολύ πολύ να λειτουργούν ένα-δυό κανάλια και κανα δυό εφημερίδες». Παρόλα αυτά οι προσπάθειες για έκδοση νέων εφημερίδων (ηλεκτρονικών και έντυπων) συνεχίζονται - χωρίς να ξεχνάμε την «Ελλάδα αύριο» που βγήκε στα περίπτερα τον περασμένο Ιούνιο απορροφώντας πολλούς άνεργους.
Ως άκρως ενθαρρυντικό καταγράφεται το γεγονός ότι προχωρούν νέα εκδοτικά εγχειρήματα με τα «Παραπολιτικά» του Γιάννη Κουρτάκη (φωτό αριστερά) να βρίσκονται στην τελική ευθεία. Η νέα εβδομαδιαία εφημερίδα θα αποτελεί κατά κάποιον τρόπο συνέχεια του γνωστού σάιτ του εκ Κρήτης ορμώμενου δημοσιογράφου. Οι συντελεστές της εφημερίδας φιλοδοξούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχουν βγει τα «Παραπολιτικά» στο περίπτερο ενώ η στελέχωση του φύλλου έχει ήδη ξεκινήσει και στην επιτελική- διευθυντική ομάδα θα μετέχουν εκτός του Κουρτάκη (θα είναι εκδότης – διευθυντής) και..
οι Μεν. Τασιόπουλος (φωτό δεξιά) , Ν. Σαμοίλης, Π. Τζένος, Θ. Λάλας (ο γνωστός) και Σ. Ξενάκης. Το ζητούμενο είναι στη νέα εφημερίδα να «χωρέσουν» και εργαζόμενοι που είναι καθ΄όλα άξιοι αλλά παραμένουν άνεργοι και χωρίς καμμία απασχόληση λόγω των δυσμενών συγκυριών στο χώρο των media.
Την ίδια ώρα η ηλεκτρονική εφημερίδα, στην οποία βάζουν την Υπογραφή τους και εργαζόμενοι της παλιάς Ελευθεροτυπίας, φιλοδοξεί να είναι στον αέρα του διαδικτύου στα τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου. Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι ο πρώην συντάκτης της Ελευθεροτυπίας Γιώργος Τσακίρης.
Μία άλλη εκδοτική προσπάθεια άξια αναφοράς, είναι η εφημερίδα με τον τίτλο «Εργασία τώρα» που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από τον Γ. Αμανατίδη, τον Π. Γκιόλμα, την Ελένη Δελβινιώτη και τον Διον. Ελευθεράτο. Πρόκειται για ειδικό έντυπο που θα βγει στα περίπτερα όλης της Ελλάδας και θα βοηθά τους αναγνώστες στην προσπάθειά τους να βρουν εργασία.

Υ. Γ: Στα σχέδια του Γιάννη Κουρτάκη, εκτός από την έκδοση της εφημερίδας «Παραπολιτικά», περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός νέου οικονομικού portal και το «στήσιμο» ενός lifestyle site… Είναι φανερό πως ο Δημοσιογραφικός Ομιλος Κουρτάκη (ελέγχει επίσης την εφημερίδα metro, πολλά σάιτ -parapolitika, apospasma, metrogreece κ.α) επιδιώκει να εδραιωθεί ως ισχυρός παίκτης στο χώρο των media και για το λόγο αυτό «επιστρατεύει» έμπειρα στελέχη από το χώρο των εφημερίδων και του διαδικτύου. Οικονομικός αρωγός στα σχέδια Κουρτάκη, όπως όλα δείχνουν, είναι γνωστός εφοπλιστής.
Υ.Γ1: Είναι Δημοσιογραφικός Ομιλος Κουρτάκη κι όχι Οργανισμός. Οργανισμός είναι μόνο ένας…