ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Πίσω από διπλές πόρτες οχυρώθηκε ο Μπόμπολας

 -από το katalipsiesiea

Περίπου 300 εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση-πορεία ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία στον εκδοτικό όμιλο του Μπόμπολα, την περασμένη Δευτέρα, ημέρα λήξης της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων.
Με τον μνημονιακό ολοκληρωτισμό να αφήνει το ελευθέρας στα αφεντικά να προωθούν την ακραία υποτίμηση της ζωής μας, είτε με τη μορφή της ανεργίας είτε με τη μορφή των ατομικών συμβάσεων μισθωτής σκλαβιάς, και με δεδομένη τη θεσμική ανεπάρκεια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των ΜΜΕ, δόθηκε μια πρώτη κινηματική απάντηση στον τσαμπουκά των αφεντικών και των ρουφιάνων υποτακτικών τους, που είχαν ξεσαλώσει το προηγούμενο διάστημα ενάντια σε..
όποιο ανάχωμα εργασιακής αξιοπρέπειας έχει στηθεί απέναντι στα σχέδια τους. Και πρώτα απ’ όλα στηρίζοντας συλλογικούς εργατικούς αγώνες που σπάνε το κλίμα τρομοκρατίας και ηττοπάθειας στους εργασιακούς χώρους, όπως την απεργία που διεξάγουν εδώ και 25 μέρες οι τεχνικοί του ρ/σ Sentra FM, ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων τους.
Έξω από το οχυραμπαρωμένο* σφαγείο του εθνικού εργολάβου οι διαδηλωτές απαίτησαν και πέτυχαν την είσοδο μαζικής αντιπροσωπείας διαδηλωτών που ενημέρωσε τους εργαζόμενους του ομίλου για τα αιτήματα της διαδήλωσης, σπάζοντας έμπρακτα το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλουν οι εργοδοτικοί ρουφιάνοι του Μπόμπολα σε όποια φωνή παλεύει για τα συνδικαλιστικά αυτονόητα μέσα στον εργασιακό χώρο. Ένας συντάκτης ο οποίος ζητούσε το λόγο για τα κατονομαζόμενα στο κείμενο πεπραγμένα του σιναφιού των εργοδοτικών, που τραμπουκίζει απεργούς και αγωνιστές, πήρε τη (λεκτική) απάντηση που του άρμοζε από τους διαδηλωτές.
Ο αγώνας ενάντια στην εργοδοσία του κάθε Μπόμπολα και των υποτακτικών του συνεχίζεται με το κεφάλι πάντα ψηλά.
* 3 μέρες πριν τη συγκέντρωση, ο Μπόμπολας ενίσχυσε και τις δύο πύλες του συγκροτήματος τοποθετώντας και δεύτερες πόρτες πίσω από τις συρόμενες που υπήρχαν.
- Κατασκεύασε κουβούκλιο στην μπροστινή πύλη, στη θέση μιας περιστρεφόμενης μπάρας όπου χτυπούσαν κάρτες οι εργαζόμενοι και άνοιγε και χωρίς χτύπημα, βάζοντας μέσα σε αυτό δυο διαδοχικές καγκελένιες πόρτες.
- Την παραμονή της συγκέντρωσης κατέβασε σχεδόν όλους τους πυροσβεστήρες του κτιρίου δίπλα στην πύλη και, όταν άκουσε κράξιμο και ειρωνείες από εργαζόμενους γι' αυτό, είπε ότι τους κατέβασε για αναγόμωση και τους απέσυρε.
- Μείωσε τον αριθμό των σεκιουριτάδων στην πύλη και ενίσχυσε και εκεί και περιμετρικά τη φρούρηση, με τους κλητήρες και το προσωπικό που ασχολείται με τεχνικές δουλειές στον κήπο και τα εξωτερικά του κτιρίου.
- Κάλεσε τους εργαζόμενους (δημοσιογράφους και διοικητικούς) να προσέλθουν νωρίτερα, και έτσι έβαλε τους περισσότερους στη λεγόμενη απογευματινή βάρδια (σχολάει στις 6.00 μμ).
-Την ημέρα της συγκέντρωσης - ανακοίνωσε ότι αυτοί θα φύγουν μισή ώρα νωρίτερα ("στις 5.30 να έχετε σχολάσει, διαφορετικά θα φύγετε όταν θα φύγουν οι απέξω", τους είπε χαρακτηριστικά). - Μέσα στο κτίριο υπήρχαν πάνω από 10 αστυνομικοί πριν πάμε, που δεν τους είδαμε πουθενά.