ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Kαταγγελίες για το Star Channel στo Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε σήμερα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας την ακόλουθη επιστολή καταγγέλλοντας τον Τ/Σ «STAR CHANNEL»:
«Κύριοι,
Σας καταγγέλλουμε την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ» με διακριτικό τίτλο «STAR CHANNEL», που εδρεύει στην Κηφισιά Αττικής, οδός Βιλτανιώτη αρ. 36, που εκπροσωπείται νόμιμα, για μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων συμβάσεως εργασίας των δημοσιογράφων.
Ειδικότερα, πληροφορηθήκαμε ότι επιχειρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων των Συμβάσεων Εργασίας των (εσωτερικών) συντακτών, οι οποίοι από δεκαετία και πλέον εργάζονται στον ως άνω τηλεοπτικό σταθμό. Παρόλο που οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εργάζονται, όπως και όλοι οι συνάδελφοί τους στα λοιπά ΜΜΕ, επί 6ωρο από την ημέρα προσλήψεώς τους μέχρι σήμερα, τους ζητήθηκε να..
εργάζονται του λοιπού επί 8ωρο.
Με την υπ’ αρ. πρωτ. 827/6-3-12 επιστολή μας προ τον Δ/ντή Προσωπικού του Τηλεοπτικού Σταθμού «STAR», κ. Ισίδωρο Παπαμιχάλη, διαμαρτυρηθήκαμε για την εν λόγω αντισυμβατική και μη νόμιμη ενέργεια αυτή και ζητήσαμε την εφαρμογή των όρων των συμβάσεων, όπως αυτοί μέχρι σήμερα ισχύουν, ωστόσο, παρότι πέρασε ικανό χρονικό διάστημα δεν έχει επέλθει άρση της μονομερούς βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας των συναδέλφων μας,
Επειδή οι πράξεις της καταγγελλόμενης εταιρείας παρεκκλίνουν από τα νόμιμα όρια ζητούμε να προχωρήσετε στις νόμιμες ενέργειες.»