ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Κανονικοί συντάκτες τα «μπλοκάκια» του enet.gr σύμφωνα με τη δικαιοσύνη


Υπέρ των εργαζομένων εκδικάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των «μπλοκάκηδων» του www.enet.gr κατά της Χ. K. Tεγόπουλος. Στην απόφαση που εξέδωσε στις 6 Μαρτίου 2012 το Ειρηνοδικείο, έγινε σαφές ότι οι εργαζόμενοι του www.enet.gr αν και πληρώνονταν με ΔΠΥ, βρίσκονταν σε «σύμβαση εξαρτημένης εργασίας» κατά την οποία ήταν όλοι τους υποχρεωμένοι να «προσέρχονται στα γραφεία της επιχείρησης, … βάση συγκεκριμένου εβδομαδιαίου προγράμματος, που συγκροτούσε η διεύθυνση η οποία …καθόριζε με εντολές και υποδείξεις και το περιεχόμενο της εργασίας ώστε να είναι σύμφωνο με το ύφος και τη γραμμή της εφημερίδας και κατάλληλα προς δημοσίευση».
Εκρινε δε ότι ο μισθός τους από την δουλειά τους στο www.enet.gr είναι «η μόνη τους απασχόληση που..τους εξασφαλίζει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για την διαβίωση αυτών και των οικογενειών τους…» κατά συνέπεια η επιχείρηση "υποχρεώνεται να καταβάλει σε καθέναν από τους αιτούντες τα ως άνω ποσά (δεδουλευμένα) και να καταδικασθεί στην δικαστική δαπάνη των αιτούντων".
-από ekprosoposeleftherotypias