ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΔΟΛ: Οποιος εργαζόμενος καθυστερεί έστω και 15 λεπτά θα του περικόπτεται 1 μέρα από την κανονική του άδεια!

Τρομοκρατία στη Μιχαλακοπούλου με τον «εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας»

Απαράδεκτες θεωρεί το ΔΣ της ΕΠΠΗΤ τις εξαγγελίες της Εμπορικής Διεύθυνσης του Ομίλου επιχειρήσεων της Α.Ε. Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, όσον αφορά το μέλλον των εργασιακών σχέσεων. Η ΕΠΠΗΤ καταγγέλλει:
Μετά τις μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων επιχειρείται σε κλίμα τρομοκρατίας, η αναβίωση εργασιακών συνθηκών στρατοπέδων συγκέντρωσης ειδικότερα για τους εργαζόμενους στον τομέα της Διαφήμισης.
Εξαγγέλλονται επίσημα (βλέπε ηλεκτρονικά μηνύματα στους εργαζόμενους) παράνομα και καταχρηστικά του Διευθυντικού Δικαιώματος μέτρα όπως :
-Καταστρατήγηση του νομίμου ωραρίου εργασίας και της αυθαίρετης εντατικοποίησης της εργασίας,
-"Συμψηφισμός" της ετήσιας κανονικής άδειας για οποιαδήποτε αργοπορία προσέλευσης εργαζόμενου (καθυστέρηση πάνω από 15’ θα περικόπτεται 1 ημέρα κανονικής άδειας….!!!!) κ.λ.π., που φτάνουν ακόμα και σε εκδικητικές παράλογες απαιτήσεις, όπως η..μείωση του χρόνου καπνίσματος.
Λαθραία και επιλεκτικά κατά παράβαση των αρχών της "ίσης διοικητικής μεταχείρισης των εργαζομένων" αναβιώνει άτυπα ο περιβόητος "εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας" που είχε εξαγγείλει ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου Ν. Πεφάνης, και που ως γνωστό είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και καταγγελιών που οδήγησαν την Ανώτατη Διοίκηση του Δ.Ο.Λ. στην απόσυρσή του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Π.Η.Τ., μαζί με τις συνεργαζόμενες συνδικαλιστικές Ενώσεις του κλάδου της Διασωματειακής Επιτροπής , θα προχωρήσουν άμεσα στις ενδεδειγμένες ενέργειες και αντίστοιχες συνδικαλιστικές παρεμβάσεις.
Η τρομοκρατία στον Δ.Ο.Λ. δεν θα περάσει.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται με όλα τα μέσα. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χρήστος Μαΐδης
Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μάρθα Σαμαρά