ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στον ΔΟΛ από την ερχόμενη εβδομάδα

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΟΛ
- Αργά χθές το βράδυ όπως πληροφορήθηκε η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΟΛ υπήρξε ανάκληση της απόλυσης δύο εργαζόμενων.

ΨΗΦΙΣΜΑ

1) Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων στον ΔΟΛ που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοέμβρη 2011 εξουσιοδοτεί: τα σωματεία του κλάδου να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να στηρίξουν επαναλαμβανόμενες μορφές κινητοποιήσεων διαρκείας σ’ένα παρατεταμένο αγώνα που θα εκδηλωθεί στον ΔΟΛ την επόμενη εβδομάδα, με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και παράλληλες δράσεις όπως: συνεντεύξεις τύπου, έκδοση ενημερωτικού δελτίου πληροφόρησης, συμβολικές ενέργειες διαμαρτυρίας, διοργάνωση συναυλίας κ.α.
2) Το αμέσως επόμενο διάστημα να επιδιωχθεί συντονισμός με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές ενώσεις των ΜΜΕ και ανάδειξη στοχευμένων πρωτοβουλιών δράσεων με..εκπροσώπους εργαζομένων, με τις εργασιακές επιτροπές στην κατεύθυνση μιας γενικευμένης κλιμάκωσης σ ένα αγώνα διαρκείας σ όλα τα ΜΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε να συγκληθεί μια ευρεία σύσκεψη όλων των εκπροσώπων εργαζομένων, των εργασιακών επιτροπών αλλά και απλών εργαζομένων απ όλες τις ειδικότητες, καθώς και με τις διοικήσεις των Ενώσεων μας έτσι ώστε μέσα από συλλογικές διαδικασίες να εξειδικευθεί το πλαίσιο και οι μορφές πάλης.
3) Αυτονόητα δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε καταστρατήγηση των Σ.Σ.Ε και της εργατικής νομοθεσίας, καθώς δεν νοείται καμία ατομική διαπραγμάτευση πέρα των συλλογικών διαπραγματεύσεων ρόλο που δεν τον εκχωρούμε σε κανέναν παρά μόνο στις συνδικαλιστικές μας ενώσεις.
4) Την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2011 η ΓΣΕΕ καλεί σε 24ωρη απεργία απέναντι στα νέα σκληρά μέτρα που εμπεριέχονται στον υπο ψήφιση προυπολογισμό του 2012. Η Γενική συνέλευση έκφρασε την διάθεση ότι αυτή την φορά θα πρέπει ο κλάδος των ΜΜΕ να απεργήσει συντονισμένα την ίδια μέρα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που βάλλονται από τα ίδια αντεργατικά μνημόνια. Δεν θα πρέπει στο όνομα της ενημέρωσης( που δυστυχώς δεν επιτεύχθηκε ούτε στην προηγούμενη μεγαλειώδης πανεργατική στις 19 Οκτώβρη. Η ενημέρωση τους εξαντλήθηκε στα επεισόδια, και στην προβολή κυβερνητικών στελεχών που προσπαθούσαν να πείσουν ότι τα μνημόνια τους είναι μονόδρομος), να χαθεί η ανάδειξη του δίκαιου αγώνα που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ. Το πρόσχημα της «ενημέρωσης» έχει καταρρεύσει. Παρόλα αυτά πιστεύουμε πως μπορούμε να απεργούμε σαν κλάδος την ίδια μέρα και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε και ενημερωτικό δελτίο για την κάλυψη της απεργίας . Εξουσιοδοτούμε τα σωματεία μας να υλοποιήσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν για να επιτευχθούν και οι δυο σκοποί.
5) Aπαιτούμε να σταματήσουν οι απολύσεις – συνδικαλιστικές διώξεις. Ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψη του προέδρου της ΕΠΠΗΤ ΧΡ.ΜΑΙΔΗ.
6) Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σ όλους όσους σήμερα αντιστέκονται. Οι συνάδελφοι μας στην Ελευθεροτυπία, στον Alter, στην Απογευματινή, στα Δημόσια ΜΜΕ, στο Κέρδος, στον Ξένιο δεν είναι μόνοι τους.

ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ / sxoliastisepiea.blogspot.com