ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Νέα απεργία στα Αθλητικά Νέα - Ατομικές συμβάσεις και στο ΤV Μακεδονία



Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα «Αθλητικά Νέα» της Βόρειας Ελλάδας μετά την 24ωρη της περασμένης Παρασκευής αποφάσισε η ΕΣΗΕΜ-Θ καταγγέλοντας την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών στους εργαζομένους. Ο ιδιοκτήτης Λάμπρος Σκόρδας αρνείται να καταβάλλει τα δεδουλευμένα μηνών καθώς και το επίδομα αδείας θεωρώντας ότι έχει δικαίωμα να το δώσει μέχρι 31-12-2011!
Το δ.σ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ την πρώτη μέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθεί εργασιακή συνέλευση για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για το πως μπορούν να αντιδράσουν και..να κινηθούν και νομικά από την «ομπρέλα» της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Την ίδια ώρα όπως αναφέρει ο asyntaxtostypos το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ απασχόλησε το θέμα των ατομικών συμβάσεων που θέλει να επιβάλλει ο όμιλος του ΑΝΤ1 και στους εργαζόμενους του TV Μακεδονία. Από όσα είπε ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, οι συγκεκριμένες ατομικές συμβάσεις που προβλέπουν μείωση μισθών δεν έχουν χρονικό περιορισμό ως προς την ισχύ τους, πράγμα που σημαίνει μπορεί να ισχύσουν για πάντα, μέχρι βέβαια την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. Το άλλο πολύ σοβαρό ζήτημα, πέρα από την μείωση στους μισθούς, αφορά στο δικαίωμα του εργοδότη, να μην πληρώνει είτε επιδόματα, είτε μισθολογικές ωριμάνσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι μπορεί στον επόμενο μισθό τους να δουν μείωση, ωστόσο υπάρχει ενδεχόμενο σε μεθεπόμενη μισθοδοσία να μην περιλαμβάνονται τα ποσά που αφορούν τα επιδόματα και τις ωριμάνσεις. Οι παγίδες είναι πάρα πολλές και είναι απορίας άξιο πως έπεσαν σε αυτές οι εργαζόμενοι του ANT1, οι οποίοι κλήθηκαν πρώτοι να υπογράψουν τις κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις, χωρίς να διασφαλίσουν καν τα στοιχειώδη, κάνοντας διαπραγματεύσεις.