ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Εξαιρετικός (αν και ασύλληπτος) ο Μάκης Ψωμιάδης

ΤΕΛΙΚΑ Η ΝΕΤ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ»

Ευτυχώς που άργησε να αρχίσει και πρόλαβα να δω χθες το μεγαλύτερο μέρος της εξαιρετικής εκπομπής «Το Κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαξεβάνη στη ΝΕΤ με θέμα τον ασύλληπτο Χρυσόστομο ή Μάκη Ψωμιάδη. Η εκπομπή ξεκίνησε με τον «ρασοφόρο βασανιστή» στα κρατητήρια του ΕΑΤ -ΕΣΑ και κατέληξε στην εμπλοκή του Ψωμιάδη στα διοικητικά της ΑΕΚ με τις διάφορες παρανομίες και τις υπεξαιρέσεις, καθώς και την ανάμειξή του στα στημένα παιχνίδια.
Με εξέπληξε το θάρρος και η αμεσότητα του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου που δεν δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Ο Οικονομόπουλος αποκάλυψε την παράνομη δραστηριότητα του Ψωμιάδη, τις μαύρες σακούλες με τα εκατομμύρια και την ενασχόλησή του Χρυσόστομου με την ΑΕΚ ενώ κατήγγειλε και το διεφθαρμένο κύκλωμα (κάθε είδους) εξουσίας που τον καλύπτει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Με εξέπληξε και η υπόθεση του αμερικανού μπασκετμπολίστα της ΑΕΚ Ντάνι Βρέινς την οποία ομολογώ ότι αγνοούσα. Οπως αποκαλύφθηκε στο «Κουτί» και σύμφωνα με δηλώσεις του Βρέινς στην εφημερίδα The Salte Lake Tribune ο Ψωμιάδης απήγαγε..φίλο τού μπασκετμπολίστα και απειλούσε ότι θα τον κάνει κομμάτια αν δεν παίξει στους αγώνες της ΑΕΚ. Κι αυτό διότι ο Βρέινς αρνιόταν να αγωνιστεί καθώς ο Ψωμιάδης δεν τον πλήρωνε!
«Οταν ο παίκτης ζήτησε λίγο πιο πιεστικά τα χρήματά του τότε τα παιδιά του απήχθησαν για λίγες ώρες μπροστά στα μάτια του από ανθρώπους της νύχτας» είπε ο δημοσιογράφος Ηλίας Δρυμώνας που συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Μετά από αυτό Βρέινς έφυγε τρέχοντας από την Ελλάδα...». Η υπόθεση αυτή δεν καταγγέλθηκε ποτέ ούτε βέβαια ερευνήθηκε από τις αρχές αν και συνδυάσθηκε ευθέως με την προεδρία του Ψωμιάδη στην ΑΕΚ. Ετσι, όπως είπε κι ο Βαξεβάνης, η φήμη του Ψωμιάδη-τιμωρού έμελλε να πλανάται μέσα και έξω από τα γήπεδα.
Ο δικηγόρος Οικονομόπουλος στο τέλος της εκπομπής άφησε υπονοούμενα και εξέφρασε απορίες για την αλλαγή της ομάδας δικαστικών που διερευνούσαν επιτυχώς και με ταχύτητα πολλές σημαντικές υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος.
Στην χθεσινή εκπομπή του Βαξεβάνη, που είναι από τους ελάχιστους που κάνουν ακόμη ερευνητική δημοσιογραφία, επιβεβαιώθηκε αυτό που γνωρίζουν όλοι αλλά δεν το λένε ποτέ δημοσίως (με εξαίρεση το χθεσινό Κουτί της Πανδώρας): Οτι δηλαδή ο Μάκης Ψωμιάδης δεν είναι ένας γραφικός παράγοντας του ποδοσφαίρου, ούτε ένας επιχειρηματίας που ισορροπεί ανάμεσα σε νομιμότητα και παρανομία. Εναντίον του έχουν εκδοθεί εντάλματα της Ιντερπόλ, έχει κατηγορηθεί για λαθρεμπορία χρυσού, απαγωγές, συκοφαντία, έχει καταδικαστεί, αλλά δεν έχει κάνει ούτε μια μέρα φυλακή.
Ακόμη και στην αντιδικία του το 1995 με τον τότε ισχυρό άντρα της κυβέρνησης Κώστα Λαλιώτη, τον οποίο συκοφάντησε με δημοσιεύματά του, η υπόθεση τελεσιδίκησε μετά από 6 χρόνια! Κατάφερνε να πάρει ψεύτικες ιατρικές βεβαιώσεις (ο φυματικός με το... πούρο) για να αναβάλλονται οι δίκες.
Ο Μάκης Ψωμιάδης συμμετέχει στην κοινωνική ζωή της χώρας (αν και καταζητούμενος δεν αποκλείεται να τον δούμε να καπνίζει το πούρο του στο Κολωνάκι είπε ο Αρης Σκιαδόπουλος) εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης επιχειρήσεων που δεν είναι στο όνομά του, πληρώνει πάντα με μετρητά και υποδαυλίζει έναν μύθο που τον εμφανίζει πίσω από σημαντικά πράγματα. Όταν όμως έρχεται η ώρα της κρίσης, ο ίδιος δεν υπάρχει πουθενά. Μόνο μέλη της οικογένειάς του...

- Αξίζει να δείτε ολόκληρο το βίντεο με την εκπομπή για τον Ψωμιάδη