ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Επεισοδιακή συνέλευση στο ΕΘΝΟΣ, ψήφισμα με επιφυλάξεις στο «Πρώτο Θέμα»

Επεισόδια απειλήθηκαν στη χθεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων στο ΕΘΝΟΣ όπου έγινε η ενημέρωση του Διασωματειακού εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Υπήρξε ένταση καθώς την ώρα που η πλειοψηφία δήλωνε υπέρ της απεργίας κάποιοι επέμεναν στο γνωστό παραμύθι να στηθούν «κάλπες». Ετσι υπήρξε και θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον δημοσιογράφο του ΕΘΝΟΥΣ Νίκο Μελέτη και στο μέλος του δσ της ΕΣΗΕΑ Αντώνη Νταβανέλο. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν μετά από παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ μετά από συνέλευση τους έβγαλαν ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων:
«(...)Εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για την αποτελεσματικότητα ενεργειών γενικού χαρακτήρα που θα έχουν ως αποτέλεσμα την εμβάθυνση της κρίσης και πιστεύουν ότι η ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να ακολουθήσει πιο ευέλικτες μορφές πάλης που να επιμερίζει τις ευθύνες στους ιδιοκτήτες και να λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα δεδομένα και προβλήματα του κάθε Μέσου. Πιστεύουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες, όπως οι ....δύο ανακοινωθείσες 48ωρες απεργίες στις 7, 8, 9 και 10 Απριλίου, συσκοτίζουν τις ευθύνες συγκεκριμένων ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης και τελικώς πετυχαίνουν το αντίθετο από αυτό που επιδιώκουν (...) Εννοείται ότι εργαζόμενοι στο «Πρώτο Θέμα» και στο protothema.gr σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου». Παρόμοια ανακοίνωση είχαν βγάλει στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Υ.Γ.:
Στο ΕΘΝΟΣ στους διοικητικούς υπαλλήλους, στους τεχνικούς και στους εργαζόμενους στο ατελιέ, και παρά τις διαβεβαιώσεις του (διαγραφέντος από την ΕΣΗΕΑ) διευθυντή Θανάση Τσεκούρα, ανακοινώθηκαν μειώσεις μισθών 10%.