ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Συνθήκες στρατιωτικού νόμου στο κέντρο της Αθήνας



Αντιδράσεις για τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την απαγόρευση της κυκλοφορίας των ΙΧ σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Οι ρυθμίσεις αφορούν σε διακοπή της κυκλοφορίας (από τις 10 π.μ. της Δευτέρας ώς τις 7 π.μ. της Τρίτης) και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των ΙΧ από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας ώς τις 7 π.μ. της Τρίτης.
Οι απαγορεύσεις «κρίθηκαν αναγκαίες» από την Αστυνομία εν όψει των εκδηλώσεων για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια.
Ο Συνασπισμός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «χρησιμοποιεί μεθόδους που είναι όχι μόνο αντισυνταγματικές, αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνες για την κοινωνική και πολιτική ομαλότητα» ενώ καταγγέλλει τον «πρωτοφανή αποκλεισμό μεγάλων περιοχών του κέντρου της Αθήνας από τις αστυνομικές αρχές».
Το ΚΚΕ (μ-λ) κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις «απαγορεύει το δικαίωμα της διαδήλωσης, της συμμετοχής στη συγκέντρωση και στις.... εκδηλώσεις και επιβάλει συνθήκες στρατιωτικού νόμου» φοβούμενη ότι «το κέντρο της Αθήνας θα πλημμυρίσει από χιλιάδες οργισμένους διαδηλωτές ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου και της τρόικας».

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής απροσπέλαστες για τα οχήματα θα είναι οι εξής δρόμοι: Αλεξάνδρας (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), Βασ. Ολγας, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Φιλελλήνων. Η διακοπή της κυκλοφορίας αφορά όλο το μήκος των συγκεκριμένων δρόμων, καθώς και τις κάθετες οδούς.
«Απαγορευτικό» στα Ι.Χ. (πηγή enet.gr) μπαίνει στη λεωφόρο Συγγρού (από Διάκου έως Βασ. Ολγας), στην Πατησίων (από Κοδριγκτώνος έως Πανεπιστημίου), Πειραιώς (από την Ιερά Οδό μέχρι την πλατεία Ομονοίας), Βασ. Σοφίας (από λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου έως Αμαλίας), Ρηγίλλης (από λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β' μέχρι Βασ. Σοφίας), Υψηλάντου (από Μ. Πετράκη ώς Ηροδότου), Κόκκαλη (σε όλο της το μήκος), Μάρνη (από την πλ. Βάθη έως Πατησίων), Στουρνάρη (από Ζαΐμη και 3ης Σεπτεμβρίου), Μπουμπουλίνας (από Στουρνάρη μέχρι Βασ. Ηρακλείου), 3ης Σεπτεμβρίου (από Μάρνη έως την πλατεία Ομονοίας).
Τα μέτρα αφορούν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, όπου υπάρχουν, καθώς και τις κάθετες οδούς και τους δρόμους γύρω από τις πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Κοτζιά, Κάνιγγος.