ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Πυρετός το Σαββατόβραδο...


Ανακοίνωση έβγαλαν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ το Σάββατο(!) στις 8 η ώρα το βράδυ(!) και απάντησαν στις διάφορες πληροφορίες και φήμες που κυκλοφορούν για το εταιρικό καθεστώς στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και τη σχέση με τον μέτοχο της εταιρείας «ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε.».
Οι δημοσιογράφοι του Θέματος προφανώς δεν είχαν να κάνουν κάτι καλύτερο το Σαββατόβραδο και... μαζεύτηκαν στα γραφεία της εφημερίδας, συσκέφτηκαν και αποφάσισαν να... βγάλουν ανακοίνωση.
Στόχος τους να πληροφορήσουν, όπως αναφέρεται, «πρώτα τους αναγνώστες και μετά τον κλάδο και τον ανταγωνισμό ότι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ συνεχίζει και θα συνεχίσει την αυτόνομη δημοσιογραφική του ύπαρξη».
Στην ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στο protothema.gr, γίνεται για πρώτη φορά επίσημα λόγος για τις ζυμώσεις και τις επαφές Αναστασιάδη - Καραμήτσου με την πλευρά Μπόμπολα.
Εκπληξη αποτελεί και η εμπλοκή όλων των δημοσιογράφων (μαζί βέβαια με τους ιδρυτές) του ΘΕΜΑΤΟΣ που «γνωστοποίησαν στον Πήγασο οτι επιθυμούν να επαναγοράσουν το 70% της εφημερίδας στην τιμή που αποκτήθηκε πριν από δύο χρόνια».
Κάποιοι θεωρούν πως οι Αναστασιάδης και Καραμήτσος χρησιμοποιούν τις «ανακοινώσεις των δημοσιογράφων του ΘΕΜΑΤΟΣ» ως μέσο πίεσης προς τον Μπόμπολα προκειμένου να αποδεχτεί την προσφορά τους που ανέρχεται στο ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται οτι η πλευρά Μπόμπολα ζητά 35 εκατ. ερώ και σε κάθε περίπτωση, όπως λέγεται, δεν θα πέσει κάτω από τα 30...

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σαββατόβραδου που άναψε φωτιές:

«Ανακοίνωση των δημοσιογράφων του "ΘΕΜΑτος"
Το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" μόνο στο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"
10/04/2010 19:52
Σ’ όλο τον χώρο των media κυκλοφορούν διάφορες πληροφορίες και φήμες για το εταιρικό καθεστώς στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και τη σχέση με τον μέτοχο της εταιρείας «ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε.». Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, οφείλουμε να πληροφορήσουμε πρώτα τους αναγνώστες μας και μετά τον κλάδο και τον ανταγωνισμό ότι το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» συνεχίζει και θα συνεχίσει την αυτόνομη δημοσιογραφική του ύπαρξη, που το έχει φέρει στα πέντε χρόνια που κυκλοφορεί στην πρώτη θέση.

Την ίδια γραμμή είνα αποφασισμένοι να ακολουθήσουν όλοι οι δημοσιογράφοι, ανεξάρτητα από οιεσδήποτε μορφές εταιρικού σχήματος, παρούσες ή μελλοντικές, και ανεξάρτητα από την πολιτική του οιουδήποτε μεμονωμένου μετόχου. Στα πλαίσια του απόλυτου σεβασμού της δημοσιογραφικής ελευθερίας, οι δημοσιογράφοι προτίθενται να συνεχίσουν, μαζί με τους αναγνώστες, την πορεία που έχουν χαράξει, χωρίς τον οιονδήποτε συμβιβασμό σε θέματα περιεχομένου ή εκδοτικής στρατηγικής που να απειλεί την όλη πορεία και την ύπαρξη του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ».

Συγχρόνως γίνονται συζητήσεις με την εκδοτική εταιρεία «ΠΗΓΑΣΟΣ», που, λόγω των πολυσχιδών μιντιακών δραστηριοτήτων της, έχει τη δική της στρατηγική. Οι δημοσιογράφοι και οι ιδρυτές της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», λαμβάνοντας υπόψη τις διαμορφούμενες συνθήκες και ορισμένα αιφνίδια αιτήματα της «ΠΗΓΑΣΟΣ», της γνωστοποίησαν ότι επιθυμούν να επαναγοράσουν το 70% της εφημερίδας στην τιμή που αποκτήθηκε πριν από δύο χρόνια. Θεωρούν ότι η πρόταση αυτή είναι διαφανής, έντιμη και απολύτως ικανοποιητική, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, και αναμένουν ότι θα εκτιμηθεί αναλόγως. Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως της έκβασης οιασδήποτε συζητήσεως, τονίζουν ότι ''το ΘΕΜΑ είμαστε εμείς και είμαστε ΟΛΟΙ εδώ"».