ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ανθίστανται Αναστασιάδης και Καραμήτσος στις πιέσεις Μπόμπολα για περικοπές

Σθεναρά αντιστέκονται προσώρας ο Θέμος Αναστασιάδης και ο Αναστάσης Καραμήτσος στις έντονες πιέσεις του Μπόμπολα για περικοπές μισθών αλλά και μείωση προσωπικού στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Οι δύο εκδότες-διευθυντές προβάλλουν το επιχείρημα ότι με τις περικοπές θα αποδυναμωθεί ένα επιτυχημένο και κερδοφόρο φύλλο (το ΘΕΜΑ τους τελευταίους μήνες πουλάει σταθερά περισσότερα από 200.000 φύλλα κάθε Κυριακή). Οπως λένε οι δύο συνέταιροι «δεν γίνεται να θέλεις να αποψιλώσεις (γιατί περί αυτού πρόκειται) την καλύτερη εφημερίδα των τελευταίων πέντε χρόνων που είναι σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις των αναγνωστών από τότε που κυκλοφόρησε».
Οι δύο συνέταιροι προς το παρόν φαίνεται να έχουν πείσει την πλειοψηφία (70%) για την αναγκαιότητα να παραμείνει το φύλλο ως έχει, οι καιροί όμως είναι δύσκολοι και ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Κάποιοι άλλοι λένε πως αν οι πιέσεις συνεχιστούν, τότε ίσως αναγκαστούν ο Θέμος Αναστασιάδης και η ομάδα του Θέματος να αποχωρήσουν από τον Πήγασο και να προχωρήσουν στην έκδοση νέου εβδομαδιαίου φύλλου. Το τελευταίο σενάριο μοιάζει λιγότερο πιθανό καθώς, συν τοις άλλοις, ο Αναστασιάδης ετοιμάζει ένα life style τηλεοπτικό περιοδικό για τις εκδόσεις του ομίλου.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ηδη όπως έχουμε γράψει στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου επικρατεί αναταραχή μετά τις δραστικές περικοπές μισθών (15%-20%) σε 50 περίπου άτομα που οδήγησαν στην αποχώρηση του διευθυντή σύνταξης του κυριακάτικου Εθνους Δ. Δουρή. Πριν από λίγο διάστημα είχε διαβιβαστεί εντολή στις διευθυντικές ομάδες όλων των εντύπων του Πήγασου (Εθνος, Εθνος της Κυριακής, Ημερησία, Πρώτο Θέμα και όλα τα περιοδικά) για δραστικές περικοπές, προκειμένου να εξισορροπηθεί η μείωση του διαφημιστικού πακέτου για το 2010.
Οι περικοπές είχαν να κάνουν με μείωση όσων εργάζονται τις Κυριακές, μείωση επ αμοιβή συμμετοχής στο κυριακάτικο φύλλο όσων γράφουν στο καθημερινό, μείωση δημοσιογραφικών αποστολών στο εξωτερικό, μείωση των οδοιπορικών εξόδων κλπ.