ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Mε προσφυγή στη Δικαιοσύνη προειδοποιεί ο Κ. Ζούλας


Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, προειδοποιεί πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για κακόβουλα δημοσιεύματα που έχουν στόχο την δημόσια τηλεόραση και τον ίδιο προσωπικά και τα οποία όπως λέει «αφήνουν, μεταξύ άλλων, σκιές για τον τρόπο διαχείρισης του προϋπολογισμού της Δημόσιας Τηλεόρασης εκ μέρους της Διοίκησής της».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο Κωνσταντίνος Ζούλας έγραψε:
 «Το τελευταίο διάστημα, η ΕΡΤ και εγώ προσωπικά έχουμε γίνει στόχος κακόβουλων δημοσιευμάτων, τα περισσότερα ανώνυμα ή ψευδώνυμα, τα οποία, χωρίς την επίκληση συγκεκριμένων στοιχείων, αφήνουν, μεταξύ άλλων, σκιές για τον τρόπο διαχείρισης του προϋπολογισμού της Δημόσιας Τηλεόρασης εκ μέρους της Διοίκησής της. Τα περισσότερα από τα εν λόγω δημοσιεύματα επικαλούνται και ανακοινώσεις σωματείων, τα οποία διαχρονικά ανθίστανται σε οποιαδήποτε αλλαγή της Δημόσιας Τηλεόρασης και πολύ περισσότερο σε εκείνες που τάχα απειλούν εργασιακά δικαιώματα.

Μέχρι τώρα απέφυγα οποιαδήπoτε απάντηση στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, καθώς, αφότου ο πρωθυπουργός της χώρας μού έκανε τη μεγάλη τιμή να αναλάβω την θέση του προέδρου της ΕΡΤ, γνώριζα ασφαλώς ότι η Δημόσια Τηλεόραση πάντα γινόταν στόχος κριτικής, είτε καλοπροαίρετης είτε – συνηθέστερα – κακοπροαίρετης. Καθώς, ωστόσο, κάποιες καταγγελίες τέτοιων δημοσιευμάτων αποτέλεσαν αντικείμενο μέχρι και τηλεοπτικού "ρεπορτάζ", θεωρώ υποχρέωση μου να απαντήσω, και εκ μέρους της ΕΡΤ και προσωπικά.
Αποκλειστικό μου κίνητρο μου για να υπηρετήσω την ΕΡΤ ήταν το γεγονός ότι πάντα πίστευα και πιστεύω ότι η χώρα μας μπορεί να έχει μια δημόσια τηλεόραση που της αξίζει. Το αν η συλλογική προσπάθεια που έγινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια να αλλάξει η εικόνα της ΕΡΤ, έχει πετύχει ή αποτύχει, είναι πρωτίστως θέμα των πολιτών να το κρίνουν, καθώς, εκτός των άλλων, εκείνοι καταβάλουν κάθε μήνα 3 ευρώ για την ύπαρξή της.

Προφανώς, η ΕΡΤ είναι και πρέπει να είναι δεκτική στην κριτική. Κάθε φορέας του Δημοσίου, και πολύ περισσότερο η ΕΡΤ, που διαχειρίζεται χρήματα των πολιτών, οφείλει να είναι διαρκώς ανοιχτή σε πάσης φύσεως έλεγχο, συμπεριλαμβανομένου και του δημοσίου λόγου, αλλά όταν θίγονται συστηματικά οι αρχές, οι αξίες και η ηθική υπόσταση της καθεμίας και του καθενός από μας που εργαζόμαστε στη Δημόσια Τηλεόραση, με αστήριχτες και συκοφαντικές καταγγελίες, η λάσπη δεν μπορεί πλέον να μένει χωρίς αντίδραση. Ως εκ τούτου, αν υπάρξει νέα ανακύκλωση συκοφαντικών δημοσιευμάτων, η λύση της Δικαιοσύνης είναι για εμένα πλέον ένας αυτονόητος μονόδρομος».