ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Επιθέσεις των ΜΜΕ του Μαρινάκη κατά της ΕΡΤ και του Ζούλα


Η αρχή ενός τηλεοπτικού «πολέμου» ίσως να είναι τα ρεπορτάζ στα Μέσα Ενημέρωσης της Alter Ego Media τα οποία στοχεύουν την ΕΡΤ, τη διοίκηση της εταιρείας και ειδικότερα τον πρόεδρο της, Κωνσταντίνο Ζούλα.
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δευτέρας στο MEGA μεταδόθηκε ρεπορτάζ με τίτλο «Σοβαρές καταγγελίες για «πάρτι» εκατομμυρίων στην ΕΡΤ», έχοντας ως σημείο αναφοράς την ανακοίνωση των εκλεγμένων εκπροσώπων του ΔΣ της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Στο ρεπορτάζ γινόταν περιγραφή όσων έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στα κεντρικά της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και προκάλεσαν αντιδράσεις του κόσμου της ΕΡΤ αλλά και των συνδικαλιστικών ενώσεων των εργαζομένων (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΠΟΣΠΕΡΤ και των σωματείων-μελών της).

Οπως γράφει topontiki, το ρεπορτάζ του Mega για την ΕΡΤ με ευθείες «βολές» κατά του προέδρου της K. Zούλα, ο οποίος τους τελευταίους 16 μήνες εκτελεί και χρέη διευθύνοντος συμβούλου, έρχεται να προστεθεί σε εκείνο που είχε δημοσιευθεί στα «ΝΕΑ» της Alter Ego Media πριν από μία εβδομάδα.

Το δημοσίευμα εκείνο με τίτλο «Τα "θαύματα" της ΕΡΤ» (αναδημοσιευμένο και στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο») επικεντρώνεται στα οικονομικά «έργα και ημέρες» της διοίκησης της εταιρείας.
Τηλεοπτικοί παρατηρητές, με γνώση των πολιτικών- μιντιακών συσχετισμών, κάνουν λόγο για πρώτα, «προειδοποιητικά “πυρά”», ότι στην πορεία θα πυκνώσουν και θα προέρχονται και από άλλες κατευθύνσεις.

Εικάζεται ότι το πρόσφατο ψυχαγωγικό «ανάστημα» της ΕΡΤ σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων αναπτυξιακών ενεργειών της, προκάλεσε αποσταθεροποιητικές τάσεις στην ραδιοτηλεοπτική αγορά.
Μένει να φανεί αν η «ένταση» μετεξελιχθεί σε καθολική τηλεοπτική σύρραξη. Λέγεται ότι βαρόμετρο θα αποτελέσουν εξελίξεις που εξυφαίνονται για τη Μεσογείων 432, οι οποίες θα δρομολογηθούν στο διάστημα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.