ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Μπέρδεμα: Προβάδισμα στον Κασσελάκη με 8 μονάδες δίνουν όσοι λένε πως θα ψηφίσουν


«Ντέρμπι» δείχνει τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega καθώς η Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέφανος Κασσελάκης είναι το δίδυμο που προηγείται μακράν των υπόλοιπων 3 υποψηφίων και μπαίνει στον δεύτερο γύρο.
Η δημοσκόπηση που έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.001 ατόμων από τις 11 ως τις 13 Σεπτεμβρίου 2023, προκύπτει σαφές προβάδισμα της Έφης Αχτσιόγλου σε αρκετά ερωτήματα, όπως και στην παράσταση νίκης, όμως σε άλλα γίνεται ντέρμπι με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος φαίνεται να έχει μεγαλύτερο προβάδισμα σε αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν.
➤ Στο ερώτημα ποιον/α θα προτιμούσατε για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, απ' τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 41% απάντησε η Έφη Αχτσιόγλου, το 35% ο Στέφανος Κασσελάκης, το 8% ο Νίκος Παππάς, το 7% ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, το 1% ο Στέφανος Τζουμάκας και το 7% δεν εξέφρασε προτίμηση.
➤ Απ' αυτούς που δήλωσαν ότι θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν, το 39% απάντησε ότι προτιμά τον Στέφανο Κασσελάκη, το 31% την Έφη Αχτσιόγλου, το 13% τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, το 3% τον Νίκο Παππά, το 3% τον Στέφανο Τζουμάκα και το 10% είπε ότι δεν έχει προτίμηση.
➤ Σε περίπτωση β' γύρου οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν την Αχτσιόγλου σε ποσοστό 52%, τον Κασελάκη το 39%, και κανένα το 8%. 
Απ' αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν το 45% είπε ότι προτιμά τον Κασσελάκη και το 44% την Αχτσιόγλου, ενώ πάλι ποσοστό 8% απάντησε κανένα.
➤ Στην παράσταση νίκης πάντως προηγείται η Έφη Αχτσιόγλου, τόσο ανάμεσα στους ψηφοφόρους του κόμματος όσο και σε αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν. Απ' τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 49% πιστεύει ότι πρώτη θα έρθει η Αχτσιόγλου, το 30% ο Κασσελάκης, το 8% ο Παππάς, το 3% ο Τσακαλώτος, το 1% ο Τζουμάκας και το 9% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.
➤ Απ' αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν το 37% απάντησε ότι πιστεύει πως θα κερδίσει η Αχτσιόγλου, το 33% ο Κασσελάκης, το 13% ο Τσακαλώτος, το 5% ο Παππάς, το 4% ο Τζουμάκας και το 8% είπε δεν ξέρω/δεν απαντώ.
➤ Από το σύνολο των ερωτηθέντων το 33% θεωρεί ότι είναι πιο ενωτική η Αχτσιόγλου, απ' αυτούς που δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πιο ενωτική τη βρίσκει το 42% και απ' αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν το 35% τη βρίσκει πιο ενωτική.
➤ Απ' τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 39% θεωρεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να αυξήσει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το 40% ότι θα μπορούσε στο μέλλον να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Απ' αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή, το 43% πιστεύει ότι ο κ. Κασσελάκης μπορεί να αυξήσει το ποσοστό και το 40% ότι θα μπορούσε στο μέλλον να κερδίσει τον Κυρ. Μητσοτάκη.

ΥΓ 1: Πολλά (και θολά) τα ερωτήματα, πολύ μπερδεμένα τα πράγματα...

ΥΓ 2: Ιδού και ένα σχόλιο του Γιάννη Ανδρουλιδάκη στο fb: 
Σύμφωνα με τη σημερινή δημοσκόπηση της Merton Analysis, ο Κασσελακης χάνει σε όλες τις κατηγορίες ψηφοφόρων (γενικός πληθυσμός, υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ κλπ) και κερδίζει μόνο σε μία: σε αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι τον ψηφίζουν γιατί «είναι ο μόνος που μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη».
Τουτέστιν, αυτό το δυνητικό εκλογικό σώμα ψηφίζει -έστω οριακά- τον Κασσελάκη γιατί δηλώνει ότι καλώς ή κακώς μόνο αυτός μπορεί να έχει διείσδυση στα αλλά κοινά, την ίδια ώρα που τα άλλα κοινά δείχνουν να τον θεωρούν παρατράγουδο και να τους συγκινούν περισσότερο οι άλλοι.
Κάτι που σημαίνει οτι ο ψηφοφόρος του Κασσελάκη μας επαναφέρει στον πρώτο χρυσό νόμο του Τσίπολλα περί βλακείας, που υποστηρίζει ότι ως βλάκα ορίζουμε το άτομο που με τις πράξεις του βλάπτει την κοινωνία βλάπτοντας ταυτόχρονα και τον εαυτό του.