ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Το φετινό φθινόπωρο κρύβει και άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες, λέει ο Μαρουσάκης


Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί και για «άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες» στη σκιά της τεράστιας καταστροφής που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία Daniel στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.
Ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ σε ανάρτησή του στο Facebook το πρωί της Δευτέρας εξηγεί ότι η προειδοποίηση για νέες κακοκαιρίες εδράζεται στην «κάθοδο αρκετά ψυχρών αερίων μαζών, κάτι το οποίο στατιστικά θα το περιμέναμε από Οκτώβρη και μετά».
«Όσο η Φύση μας δίνει τον χρόνο ας προετοιμαστούμε!» καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Μαρουσάκης.
Αναλυτικά η ανάρτηση Μαρουσάκη στο fb:
«Με θυελλώδεις βοριάδες ξεκινά η νέα εβδομάδα οι οποίοι όμως από αύριο αλλά κυρίως Τετάρτη και στη συνέχεια θα υποχωρήσουν σημαντικά. Κατά τ’ άλλα δεν αναμένονται αξιόλογα καιρικά φαινόμενα για τις επόμενες ημέρες με τον υδράργυρο μάλιστα να σημειώνει και άνοδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φθινόπωρο φέτος κρύβει κι άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες μιας και από αρκετά νωρίς σημειώνουμε κάθοδο αρκετά ψυχρών αερίων μαζών κάτι το οποίο στατιστικά θα το περιμέναμε από Οκτώβρη και μετά.
Καθώς αυτές οι πιο ψυχρές αέριες μάζες θα αλληλεπιδρούν με τις πολύ θερμές θάλλασες της Μεσογείου είναι δυνατόν να δημιουργήσουν πολύ ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία είναι δυνατόν να λάβουν ακόμη και τροπικά χαρακτηριστικά.
Όσο η Φύση μας δίνει τον χρόνο ας προετοιμαστούμε!».