ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν αρχηγό -και μάλιστα εξαιρετικό- και δεν το ήξεραν


Τον Σωκράτη Φάμελλο τον είχαμε παρακολουθήσει από κοντά όταν ήταν πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνούσε τη νομιμότητα της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης, από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. 
Από τότε είχε φανεί πόσο διαβασμένος ήταν για όλα τα θέματα, εύστοχος στις ερωτήσεις του προς τους εκδότες, με άριστη γνώση της πραγματικότητας και με λόγο που είχε αρχή, μέση και τέλος.
Σήμερα στη συνέντευξη που παραχώρησε ως πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Φάμελλος ήταν για άλλη μια φορά εξαιρετικός - ένας χαρακτηρισμός που κυριάρχησε στα σόσιαλ μίντια.
Διαβάστε κάποια χαρακτηριστικά σχόλια στο facebook για τον Φάμελλο και τη συνέντευξη στη ΔΕΘ:

➤ Εξαιρετικός Φάμελλος στη συνέντευξη εκ μέρους της Αντιπολίτευσης στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Ένας συνδυασμός τεχνοκρατικά συμπαγούς και πολιτικά στέρεου και υπεύθυνου λόγου, για την ανασυγκρότηση. Η ενδιάμεση προεδρεία του τον ανέδειξε από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του Σύριζα για να κερδίσει την ανασυγκρότηση στο επίπεδο της δια κυβέρνησης. Αξίζει να ακουστεί.
Αντώνης Λιάκος

➤ Εξαιρετικός ο Σωκράτης Φάμελλος στην παρθενική του ομιλία με την ιδιότητα του Προεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Μεστός, συγκεκριμένος, με στοιχεία αδιάσειστα και λόγο συγκροτημένο και αυστηρό στάθηκε απέναντι στις προγραμματικές δηλώσεις ενός Πρωθυπουργού που προφανώς δεν κυβερνούσε την τετραετία 2019-23 και έρχεται τώρα να… βελτιώσει τη ζωη του πολίτη.
Εν ολίγοις ο Φάμελλος δεν “χάρισε κάστανα” κι αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό και τα χλευαστικά γελάκια του κ. Μητσοτάκη.
Καλά αρχίσαμε. Πολύ καλά.
Ελενα Ακρίτα

➤ Ο Φάμελλος έδωσε μία από τις καλύτερες συνεντεύξεις Τύπου των τελευταίων πολλών ετών και σας το λέει κάποιος που τις παρακολουθεί από τα μέσα της δεκαετίας του '80. Στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν αρχηγό και μάλιστα εξαιρετικό και δεν το ήξεραν. Ας πρόσεχαν.
Α. Παναγόπουλος

➤ Παρακολουθώ τη συνέντευξη του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου στη Θεσσαλονίκη. Μεστός λόγος, επιχειρήματα, πληρότητα, επάρκεια. Ο Φάμελλος δεν είναι υποψήφιος αρχηγός ούτε ένας ουρανοκατέβατος σόουμαν. Ως πολίτης αισθάνομαι απελπισία που δεν είναι υποψήφιος ο Φάμελλος και είναι ο Κασσελακης.
Γ. Καρελιάς

➤ Ο Σ. Φάμελλος έδωσε την καλύτερη συνέντευξη τύπου των τελευταίων ετών. Ωραία παρουσία, ίσιο βλέμμα, άνετος λόγος, γνώση των θεμάτων και το κυριότερο συνεχής αναφορά στην ανάγκη επαφής με την κοινωνία. Καλύτερος απ' όλους τους επίδοξους αρχηγούς.
Γιάννης Καζάκος

➤ Εξαιρετικός ο Σωκράτης Φάμελλος στη συνέντευξη του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ. Μετριοπάθεια, γνώση, σεμνότητα, πραγματισμός, αριστερός λόγος με προοπτική. Κρίμα που δεν είναι υποψήφιος
Μ. Σ. Στεφανίδης

➤ Μόλις ο Σωκράτης Φάμελλος ολοκλήρωσε τήν συνέντευξη τύπου στό πλαίσιο της Δ.Ε.Θ. παρακολούθησα τό μεγαλύτερο μέρος. Άψογη παρουσία, ρέον λόγος, κατανοητές, ξεκάθαρες σκέψεις, θέσεις καί μηνύματα. Το ίδιο κάθε τοποθέτησή του στην Βουλή και με κάθε άλλη του δημόσια εμφάνιση και τοποθέτηση. Γιατί αυτός ο τόσο ικανός άνθρωπος να μην είναι ο αυριανός πρόεδρος; Ή έστω γιατί να μην παραμείνει για όσο διάστημα χρειάζεται για να πάει σε νέα εκλογή μετά από προετοιμασία και χρόνο απαραίτητο για καλύτερη συνθήκη τέτοιας σπουδαίας απόφασης;
Ο. Λεοντίου

➤ Γιατί ο Σωκράτης Φάμελλος δεν είναι υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί ο Σωκράτης Φάμελλος δεν προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας; Τον ακούω και τον βλέπω -για πρώτη φορά- στη συνέντευξη Τύπου της Θεσσαλονίκης. Και απορώ.
Γιώργος Σαρηγιάννης