ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Eρικ Καντονά: γκολ στον ρατσισμό


Πράξεις ρατσιστικής βίας και ρατσιστικές συμπεριφορές αποτυπώνονταν για πολλά χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ωστόσο, σε έναν ιστορικό αγώνα πριν από 28 χρόνια, ο Έρικ Καντονά, θρυλική φιγούρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χάραξε το όνομά του στην ποδοσφαιρική ιστορία με μια πράξη περιφρόνησης εναντίον του. Καθώς οι Κόκκινοι Διάβολοι αντιμετώπιζαν την Κρίσταλ Πάλας στο Σέλχερστ Παρκ, οι ηρωισμοί του Καντονά επισκίασαν την ισοπαλία 1-1 και πυροδότησε ένα κίνημα που είχε στόχο να εξαλείψει κάθε μορφή ρατσισμού από το ποδόσφαιρο.
Ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ-προσωπογραφία στον άσο των ευρωπαϊκών γηπέδων και μετέπειτα ηθοποιό Έρικ Καντονά ετοίμασε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θωμάς Σίδερης και θα μεταδοθεί από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ την Κυριακή 9 Ιουλίου στις 10 το πρωί στο πλαίσιο της εκπομπής ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
Στο ντοκιμαντέρ ακούγονται ηχητικά τεκμήρια από τον επίμαχο ποδοσφαιρικό αγώνα, μουσικές από ταινίες και σειρές που πρωταγωνιστεί ο Καντονά αλλά και τραγούδια που ερμηνεύει ο ίδιος.
Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης