ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Οι Σπαρτιάτες της ΝΔ


Mόνο τυχαία δεν ήταν η τοποθέτηση των βουλευτών των Σπαρτιατών ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί συνειρμός για δύο άκρα και να απαξιωθεί η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ΝΔ βλέπει μια ευκαιρία στην οκτακομματική Βουλή. Με τρία κόμματα στα δεξιά της, θα αυτοπροβάλλεται ως κόμμα του κέντρου που αποστρέφεται την τοξικότητα και υπηρετεί τη μετριοπάθεια. Και την ίδια ώρα θα συκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα που μοιράζεται περισσότερα με τους Σπαρτιάτες παρά με τη ΝΔ.
Η χωροταξία της νέας Βουλής δείχνει τις προθέσεις του κυβερνώντος κόμματος. Σκοπός τους δεν είναι να απομονώσουν τους διαδόχους της Χρυσής Αυγής αλλά να τους αξιοποιήσουν προς όφελός τους.
Γι αυτό και δεν γίνεται καμία αναφορά στην αποτυχία της νομοθετικής πρωτοβουλίας που είχαν πάρει για να εμποδίσουν τα πολιτικά σχέδια του Κασιδιάρη ούτε στην επιθετικότητα που έδειξαν τότε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν τους είχε υποστηρίξει.
Για τον ίδιο λόγο χρησιμοποιούν τα έδρανα της Βουλής για να φέρουν σε δύσκολη θέση τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο ΠτΒ Κ. Τασούλας έχει θεσμική υποχρέωση να διορθώσει το λάθος. Η κοινοβουλευτική τάξη είναι σημαντικότερη από την κομματική σκοπιμότητα και η κουλτούρα αφανισμού του αντιπάλου με όλα τα μέσα ευνοεί όσους επενδύουν στην αντιπολιτική και την καταστροφικότητα, δηλαδή τους Κασιδιάρηδες. 
- από το TVXS