ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Οικογενειοκρατία παντού – Ο Μητσοτάκης στηρίζει τον ανιψιό για πρόεδρο της ΚΕΔΕ


Ολοκληρώθηκε το θέατρο του παραλόγου με την υπόθεση της αντικατάστασης του προέδρου της ΚΕΔΕ μετά την υπουργοποίηση του Δημήτρη Παπαστεργίου, που ξεκίνησε με το αλαλούμ της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου Αθηναίων που αφού διέρρευσε «ακυρώθηκε» και τελικά οδήγησε στην στήριξη της υποψηφιότητας του Λάζαρου Κυρίζογλου από τους «γαλάζιους» δημάρχους.

Λίγες ώρες μετά την εκλογή του κ. Κυρίζογλου στην προεδρία της ΚΕΔΕ η Νέα Δημοκρατία δήλωσε ευθέως ότι έχει άλλον, κατά τα φαινόμενα καλύτερο για την θέση. Και αυτός είναι ο Κώστας Μπακογιάννης. Με την ανακοίνωση αυτή, η Νέα Δημοκρατία προχωρά σε μία πρωτοφανή προσβολή προς την Αυτοδιοίκηση και τον θεσμό της ΚΕΔΕ, καθώς καθιστά στην πράξη «προσωρινό» τον νυν πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

«Συγχαίρουμε θερμά τον Λάζαρο Κυρίζογλου για την εκλογή του ως προέδρου της ΚΕΔΕ και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και στο έργο του. Με την ευκαιρία ανακοινώνεται ότι μετά τη μάχη των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών τον προσεχή Οκτώβριο η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΚΕΔΕ», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τα άλλα, το 2017 μιλώντας στον Καθημερινή και τον Αλέξη Παπαχελά δήλωνε: «Δεν μπορεί να δίνεται η εντύπωση ότι η διακυβέρνηση του τόπου είναι οικογενειακή υπόθεση» και δεσμευόταν ότι «κανένα μέλος της οικογένειάς μου δεν θα είναι στο υπουργικό συμβούλιο, ούτε σε άλλο πολιτειακό αξίωμα»...
- από το avgi.gr