ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Αγαπούλα, πούλα!


Δεν μας εκπλήσσει που ο Μητσοτάκης αισθάνεται απελευθερωμένος να προχωρήσει στην επόμενη φάση εκποίησης φιλέτων της δημόσιας περιουσίας. Η παγωμένη από το 2020, λόγω πανδημίας και λοκντάουν, πώληση του 30% του «Ελ. Βενιζέλος», που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ (άλλο ένα 25% κατέχει το Υπερταμείο), ξανασερβίρεται από τον πρωθυπουργό ως το «μεγάλο χρηματιστηριακό γεγονός του 2024».
Δεν μας εκπλήσσει επίσης ότι περίπου ταυτόχρονα στην «πιάτσα» έχει διαρρεύσει πως ανάλογη τύχη περιμένει το 35,5% του Δημοσίου στα πρώην ΕΛΠΕ (νυν HelleniQ Energy). Μαζί με την Paneuropean Oil του Ομίλου Λάτση (47%), το Δημόσιο είχε συμφωνήσει από το 2018 να πωληθεί το 50,1% των ΕΛΠΕ, αλλά το σχέδιο πάγωσε λόγω αμφιθυμίας του «εθνικού επενδυτή» που τώρα φαίνεται να αλλάζει διάθεση. Και σιγά μην του φέρει αντίρρηση ο πρωθυπουργός, που διανύει φάση... «αγαπούλα, πούλα, πούλα!», για όσους θυμούνται μια εύστοχη διαφήμιση.