ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Ας πεθάνει ο τουρισμός


Να πω ότι δεν χαίρομαι για το κράξιμο που αρχίζουν και τρώνε, από το εσωτερικό αλλά και από το εξωτερικό, οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί θα είναι ψέμα. Το χαίρομαι και με το παραπάνω.Οταν έχουν κάνει την αρπαχτή σημαία τους, όταν βαράνε τις τιμές στο Θεό, όταν έκαναν Airbnb κάποια δωμάτια της πλάκας, όταν μετατρέπουν τα νησιά σε μια απλησίαστη τουριστική Ντίσνεϊλαντ, δεν θα στενοχωρηθώ όταν έρθει η πτώση τους και μάλιστα με γδούπο.

Μια δημοσιογράφος του AFP Athènes, η Yannick Pasquet, ανέβασε χθες στο Twitter ένα tweet στα γαλλικά με μια απόδειξη από ένα απλό beach bar στη Μήλο: ένα ποτήρι κρασί, 11 ευρώ.
Κάτσε ρε άνθρωπε του beach bar της συμφοράς, πόσο μαλάκες μάς θεωρείς δηλαδή να σου πληρώνουμε 11 ευρώ ένα ποτήρι κρασί; Βρέθηκε βέβαια να της απαντήσει της Yannick ένας Ελληναράς στο Twitter: «Να πας σπίτι σου αν δεν σου αρέσει. Το τσάμπα που είχατε συνηθίσει στην Ελλάδα πέθανε». Ελαβε την απάντηση που του άξιζε: «Το σπίτι μου είναι στην Ελλάδα, racist!».

Στη Σκόπελο τις τελευταίες μέρες είχαν μειωμένες κρατήσεις. «Μόνο ξένους έβλεπα, κανέναν Ελληνα» μου έλεγε μια φίλη που βρέθηκε εκεί. «Οι νησιώτες ας μείνουν με άδεια δωμάτια να κλαίνε τη μοίρα τους».
Την ίδια ώρα ένας φίλος ξενοδόχος από τη Ζάκυνθο μου εξηγούσε πως μόλις πριν από μία εβδομάδα φούλαρε. Και ξέρετε στη Ζάκυνθο δεν πηγαίνουν και οι πιο πλούσιοι από τους τουρίστες. «Εχω 47 δωμάτια και όλη μέρα μόλις 5 άτομα κατέβηκαν στο μπαρ να πάρουν κάτι». «Εβγαιναν έξω για φαγητό και ποτό, γι’ αυτό;» (ρώτησα ο αφελής). «Οχι όχι, όλοι τσάντες από τα σουπερμάρκετ ανέβαζαν στα δωμάτια».

Δ. Κανελλόπουλος / EφΣυν