ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Ναι από Αχτσιόγλου, ναι από Παππά, «Ομπρέλα» υπέρ της καθόδου Τσακαλώτου


Ούτε εννέα ημέρες δεν έμειναν για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και το τοπίο αρχίζει σιγά- σιγά να δείχνει πως ξεκαθαρίζει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης "Παιχνίδια Εξουσίας" του Βασίλη Σκουρή (στο ieidiseis):

➤ Βεβαία πρέπει να θεωρείται πλέον η υποψηφιότητα της Έφης Ατσιόγλου, η οποία αρχίζει και αποκτά δυναμική πριν καν ανακοινωθεί. Στο πλευρό της θα βρεθεί και ο Αλέξης Χαρίτσης, που δεν θα θέσει υποψηφιότητα, ενώ αναμένεται να τη στηρίξουν κα άλλα στελέχη- μεταξύ αυτών και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

➤ «Μικρολεπτομέρειες» απομένουν προς διευθέτηση για την οριστικοποίηση της υποψηφιότητας του Νίκου Παππά. Στελέχη του κλίματός του υποστηρίζουν πως από τη στιγμή που θέτει υποψηφιότητα ο πρώην υπουργός «θα κάνουν» πίσω στελέχη του κλίματός του, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, που έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες τον ΣΥΡΙΖΑ άνω-κάτω, αλλά και ο Παύλος Πολάκης. Άλλα στελέχη, ωστόσο, υποστηρίζουν πως μπορεί ίσως να ισχύει αυτό για τον Χρήστο Σπίρτζη, δεν ισχύει όμως για τον Παύλο Πολάκη. 
Με δεδομένο ότι στην «Κίνηση Μελών», τους πάλαι ποτέ «προεδρικούς» έχει γίνει… «ανασύνθεση» -το επόμενο βήμα ίσως είναι η διάσπαση- ίσως προταθεί από την υπόλοιπη ομάδα και άλλη υποψηφιότητα. Η Ρένα Δούρου, για παράδειγμα, το επιθυμεί και το επιδιώκει, ενώ άλλοι –όπως αποκάλυψε χθες η στήλη- προωθούν την υποψηφιότητα του νυν προέδρου της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλου, χωρίς ο ίδιος να έχει τοποθετηθεί.

➤ Η «Ομπρέλα», μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης που γράφονταν οι γραμμές αυτές, συνέχιζε για Τρίτη μέρα τη συνεδρίασή της, με την πλειοψηφία της να τάσσεται υπέρ της επικράτησης μιας αριστερής πλειοψηφίας στον ΣΥΡΙΖΑ, που θα εκφραστεί με την υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο πρώην «τσάρος» μέχρι την ώρα που γραφόταν το ρεπορτάζ δεν είχε οριστικοποιήσει τυχόν υποψηφιότητά του, την οποία ωστόσο οι περισσότεροι σύντροφοί του τη θεωρούσαν βέβαιη. Κορυφαία στελέχη της «Ομπρέλας», πάντως, τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας Αχτσιόγλου.