ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Μετωπική Δένδια με Μητσοτάκη για το «βαθύ κράτος»


Tο γάντι που έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε ο Νίκος Δένδιας, όχι μόνο για τα «καρφιά» του μεγάρου Μαξίμου περί δημοφιλών υπουργών που δεν βγαίνουν δημοσίως να υποστηρίξουν τον πρωθυπουργό για το θέμα της τραγωδίας στα Τέμπη, αλλά κυρίως με το να ταχθεί ρητά κατά του «βαθέος αντικρατισμού» και της «αποθέωσης των αποκρατικοποιήσεων», ερχόμενος έτσι σε μετωπική σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη πρωθυπουργική αντίληψη και πρακτική.
Με αυτόν τον τρόπο ο υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει να εκφράσει την καραμανλογενή λογική εντός της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συγκρούεται με τον μητσοτακικό νεοφιλελευθερισμό, που πρώτος εξέφρασε ο πατέρας Μητσοτάκης και ακραιφνώς εφαρμόζει σήμερα ο γιος και νυν πρωθυπουργός. Ετσι, λίγο πριν από τις εκλογές επιβεβαιώνεται καθαρά πως όχι μόνο υπάρχουν δύο γραμμές στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και το μεταξύ τους μέτωπο είναι διάπλατα ανοιχτό.
Θα πρέπει να αναγνωρίσουµε ότι οι εποχές του βαθέος αντικρατισµού και της αποθέωσης των αποκρατικοποιήσεων έχουν παρέλθει» υπογραμμίζει ο υπ. Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».
Τόνισε πως ο ρόλος του δεν είναι να τσακώνεται στα τηλεοπτικά παράθυρα για την τραγωδία στα Τέμπη, ενώ αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τον Αδ. Γεωργιάδη σημείωσε «ότι υπηρετώ την παράταξη από τα φοιτητικά μου χρόνια και έχω μάθει να πράττω ό,τι είναι εθνικά χρήσιμο».
- από ρεπορτάζ του Γιάννη Μπασκάκη στην ΕφΣυν (ΕΔΩ)