ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

«Λουτρό αίματος» σε... κανάλια και εφημερίδες


Προσπάθεια να διατηρηθεί ψηλά στην επικαιρότητα το θέμα των «τρομοκρατών» με διαρροές και fake news σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Πραγματικά δεν γνωρίζω πόσο σοβαρή είναι η περίπτωση των δύο Πακιστανών τρομοκρατών και πόσο επικίνδυνοι ήταν αυτοί για όλους μας. Εγώ το βλέπω λίγο φαιδρό και εντελώς fake το πράγμα αλλά μπορεί και να κάνω λάθος, ΟΚ. Σίγουρα πάντως όλο αυτό έχει γίνει μεγάλο θέμα στα ΜΜΕ, από την Τρίτη το βράδυ που η Αστυνομία έκανε την πρώτη ανακοίνωση. Και με διαρροές που έρχονταν από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.
Την Τρίτη το βράδυ, τα δελτία ειδήσεων βάφτισαν ρεπορτάζ την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και έστησαν θέματα με τίτλους όπως εκείνος του Mega που έκανε λόγο για «λουτρό αίματος». Ο ίδιος τίτλος μπήκε και στη χθεσινή «Απογευματινή» συνοδευόμενος από μία φωτογραφία που έδειχνε να καίγονται κτίρια, αυτοκίνητα και άλλα! Βέβαια δεν ήταν σαν την «Καθημερινή» που το έκανε πρώτο θέμα γράφοντας τα εξής: «Θα ανατίναζαν με φιάλη υγραερίου συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας. Συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί τρομοκράτες - Συνεργασία ΕΥΠ-Μοσάντ». Ομολογώ πως δεν το περίμενα από την «Καθημερινή».
Σημειώστε πως οι δύο Πακιστανοί «τρομοκράτες» είχαν συλληφθεί πριν από περίπου 45 ημέρες, αλλά η ανακοίνωση της Αστυνομίας ήρθε μόλις προχθές, εντελώς συμπτωματικά την ημέρα που ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε και την ημερομηνία των εκλογών.
Ενα δελτίο Τύπου της Αστυνομίας ωστόσο δεν αρκούσε για να διατηρηθεί το θέμα στην επικαιρότητα και για τη χθεσινή ημέρα, οπότε άρχισαν τις διαρροές. «Νέες εξελίξεις: Εφοδοι της Αντιτρομοκρατικής σε Λιόσια και Ομόνοια - προσήχθησαν 15 με 20 άτομα», έγραφε το in.gr, η ηλεκτρονική ναυαρχίδα του εκδότη Βαγγέλη -«όλα τα σκατά μαζεμένα εδώ»- Μαρινάκη. Πολύ νέες εξελίξεις όντως, οι έφοδοι έγιναν πριν από έναν μήνα!
Το απόγευμα, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου βλέπαμε, από νέες διαρροές, τις φωτογραφίες των δύο Πακιστανών «τρομοκρατών». Δύο απλοί άνθρωποι έμοιαζαν, πολύ συμπαθείς. Υπήρχε δημοσιογραφική απάντηση και γι’ αυτό: Μην τους βλέπετε έτσι, στρατολογούσαν επίτηδες καλές φάτσες οι Ιρανοί ώστε να μη δημιουργούν υποψίες.
Και να, τέλος, οι χθεσινοβραδινές ζωντανές συνδέσεις με του Ψυρρή, εκεί όπου θα είχαμε, όπως είπαν τα κανάλια, «δεκάδες νεκρούς, οι τρομοκράτες ήθελαν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα».
Τις νέες πράξεις του δράματος ή της φαρσοκωμωδίας θα τις παρακολουθήσουμε σήμερα από το πρωί.
Δημήτρης Κανελλόπουλος / EφΣυν