ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Με «σκόντο» 20% στο σφυρί η οικία Ψυχάρη


Για μια ακόμη φορά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, βγαίνει στο σφυρί η οικία του Παναγιώτη Ψυχάρη στο Ψυχικό. Ο νέος πλειστηριασμός έχει οριστεί για την Τετάρτη 29 Μαρτίου και δεδομένου ότι έχουν προηγηθεί δύο άγονοι, υπάρχει και «σκόντο» 20% στην τιμή πρώτης προσφοράς. Έτσι, ενώ στους προηγούμενους ο πήχης βρισκόταν στα 2,4 εκατ. ευρώ, τώρα έχει πέσει στα 1,92 εκατ. ευρώ. Ίσως για αυτό φαίνεται να υπάρχει ένα καταρχήν ενδιαφέρον καθώς έχει σχηματιστεί «λίστα οριστικοποιημένων συμμετοχών». Αυτό βέβαια δεν σημαίνει και τίποτα σίγουρο, γιατί κι άλλες φορές έχουμε δει τέτοιες λίστες χωρίς στο τέλος να υπάρχουν και αντίστοιχα «χτυπήματα». 
Ο πλειστηριασμός αφορά αυτοτελείς, οριζόντιες ιδιοκτησίες επί οικοδομικού συγκροτήματος, κτισμένου σε οικόπεδο εκτάσεως 3.400 τ.μ. Οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες είχαν προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό αρχικά στις 3 Ιουλίου 2019 με τιμή εκκίνησης 956.000 ευρώ, αλλά υπήρξε αναστολή κατόπιν ανακοπής του Π. Ψυχάρη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. 
Το δικαστήριο αποφάσισε τη συμπλήρωση της περιγραφής τους ως προς το ότι έχουν συνενωθεί από τον χρόνο κατασκευής του συγκροτήματος και αποτελούν μια ενιαία κατοικία εμβαδού 543,95 τ.μ., με εξώστες 208,30 τ.μ. ενώ όρισε την τιμή πρώτης προσφοράς στα 2,4 εκατ. ευρώ. Στην αποκλειστική χρήση της κατοικίας ανήκει τμήμα του ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου επιφάνειας 206,85 τ.μ. ενώ υπάρχουν και τέσσερις υπόγειες θέσεις στάθμευσης από 10,13 τ.μ. μέχρι 24,20 τ.μ.
 Επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank «ως εκπροσώπου των ομολογιούχων δανειστών της από 29.1.2015 σύμβασης (προγράμματος) ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης (subordinated)» και η κατάσχεση έγινε για 500.000 ευρώ που είναι μέρος μεγαλύτερης συνολικής απαίτησης.