ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Η θανατική καταδίκη ενός ιστορικού σινεμά


Παρά τις πρόσφατες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για τη διατήρηση της κινηματογραφικής του χρήσης, όλο το ιστορικό Μέγαρο Σλήμαν-Μελά εκμισθώθηκε για 45 χρόνια από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ στον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Μήτση, που έναντι 70.000 ευρώ μηνιαίως θα μετατρέψει ολόκληρο το κτίριο σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο.
«Εχει τελειώσει το θέμα στο Ιντεάλ», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Ανδρέας Νεφελούδης, πρώην γ.γ. του υπουργείου Εργασίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Η απάντηση που έδωσε ο Τσακλόγλου στην κοινοβουλευτική ερώτηση που κάναμε, αναφέρει με σαφήνεια ότι στις 17/1/23 υπογράφηκε σύμβαση εκμίσθωσης για το Ιντεάλ. Υπεγράφη ενιαίο μίσθωμα στην εταιρεία “Μήτσης Ξενοδοχεία”, με 70 χιλιάδες ευρώ μίσθωμα τον μήνα. Εμείς είχαμε διασφαλίσει ότι όλα τα ακίνητα του ΕΦΚΑ σε αντίθεση με άλλα δημόσια ακίνητα εξαιρούνται από το ΤΑΙΠΕΔ, το υπερταμείο και οτιδήποτε είχε σχέση με τα μνημόνια».