ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Αγωγή κατά ΑΠΕ - Περδικάρη προαναγγέλλει ο Κοττάκης


Άλλη μία «μελανή» σελίδα στην ιστορία του ΑΠΕ καταγγέλλει ο διευθυντής της εφημερίδας «Εστία», Μανώλης Κοττάκης, με φόντο την αποκάλυψη στο φύλλο του Σαββάτου σχετικά με τα όσα φέρεται -σύμφωνα με το βιβλίο του εκδότη Κωστή Χατζηκωστή- να είπε ο Νίκος Αναστασιάδης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο δημοσιογράφος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, εκτόξευσε τα «βέλη» του κατά του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για την κάλυψη του θέματος και προανήγγειλε εξώδικά, μηνύσεις και αγωγές.
«Πώς κάλυψε την ιστορία το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων; Ενώ ο κ. Αναστασιάδης απαντά στον κ. Χατζηκωστή, το ΑΠΕ λέει ‘Κύπρος: Απάντηση του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας των Αθηνών’», σημείωσε ο κ. Κοττάκης και πρόσθεσε: «Μέχρι την ώρα που έφυγα από την εφημερίδα δεν είχε αναρτηθεί η απάντηση του κ. Χατζηκωστή».
«Έχω εξουσιοδότηση από τον εκδότη μου να σας πω τα εξής: Εάν δεν αναρτήσει το Αθηναϊκό Πρακτορείο και ο διευθυντής του κ. Περδικάρης και την απάντηση του κ. Χατζηκωστή, εμείς επιφυλασσόμαστε παντός δικαιώματός μας. Θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εξώδικα, μηνύσεις, αγωγές. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με Εστία και Δημοκρατία, Το επίσημο Δίκτυο ενημέρωσης της χώρας να προσπαθεί να δημιουργήσει ζήτημα με τις εφημερίδες μας» συμπλήρωσε.
Ο Μανώλης Κοττάκης κατήγγειλε, επίσης, ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του Σαββάτου εξαφανίστηκε από τις πρωινές, ειδησεογραφικές, εκπομπές, κάτι το οποίο, όπως είπε, γίνεται συχνά, επιβεβαιώνοντας μεταξύ άλλων τους λόγους για τους οποίους η χώρα μας βρίσκεται στην 108η θέση σε ό,τι αφορά στην Ελευθερία του Τύπου.
«Το Σάββατο που κυκλοφόρησε η εφημερίδα, το πρωτοσέλιδο εξαφανίστηκε σχεδόν από όλα τα πρωινάδικα», είπε ο κ. Κοττάκης, ο οποίος μάλιστα θύμισε ότι ήδη το προηγούμενο διάστημα «η εφημερίδα έχει κάνει προσφυγή στο ΕΣΡ και εναντίον του ΣΚΑΪ γιατί δεν διαβάζει, κάθε ημέρα, τόσο την Εστία όσο και την Δημοκρατία».

Σύμφωνα με το νέο βιβλίο του Κύπριου εκδότη, Κωστή Χατζηκωστή, «7 Προεδρικά Πορτραίτα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να επιχείρησε να προωθήσει το αίτημα των ΗΠΑ για «φρένο» στις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ για υδρογονάνθρακες και την κατασκευή αγωγού που θα περνάει από την Τουρκία, προκαλώντας την οργή του τότε Κύπριου προέδρου.

Μ. Καλ. / ieidiseis