ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Τι άλλο θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης;


Το βίντεο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από το περίφημο μουσείο της Μαδρίτης Prado, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Λίγο αμήχανος, μαζί με άλλους ηγέτες, βολτάρει μέσα στο μουσείο.Κάποια στιγμή τον βλέπουμε να σηκώνει το τηλέφωνό του και, αν δεν βγάζει καμία σέλφι (που είναι πολύ πιθανό), τότε φωτογραφίζει τον περίφημο πίνακα Las Meninas (Οι δεσποινίδες των τιμών) του Βελάθκεθ.
Είναι απίστευτο αλλά αληθινό. Έβγαλε το κινητό του να φωτογραφίσει το Las Meninas! Από μόνο του τραγικό (και τουριστικό), έλα όμως που αυτό απαγορεύεται. Απαγορεύονται οι φωτογραφίες άλλωστε σε πολλά μουσεία, αλλά υπάρχει και ως απαράβατος όρος στο Prado (pradomuseumtickets.com): «Keep in mind that photography is strictly prohibited inside the museum».
Το ίδιο το μουσείο ζητάει από τους επισκέπτες του να λάβουν υπόψιν τους ότι «οι φωτογραφίες απαγορεύονται αυστηρά εντός του μουσείου».
Ό,τι και να πούμε, είναι λίγο.
Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν