ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ: Λέμε ΟΧΙ στην έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ


Aνακοίνωση της «Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή στα ΜΜΕ»:
"Λέμε ΟΧΙ στην έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ενημέρωση, στη διαφάνεια, στην αλήθεια. Υπερασπιζόμαστε όσους μάχονται για αυτά και δρουν υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. Ο Τζούλιαν Ασάνζ κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 175 χρόνια φυλάκισης ως “ψηφιακός τρομοκράτης”, κατηγορούμενος από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τις αποκαλύψεις του που αφορούν στις φρικαλεότητες του αμερικάνικου στρατού, στα ψέματα και την παραπληροφόρηση.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει “να τιμωρήσει” τον Τζούλιαν Ασάνζ, να του κλείσει το στόμα επειδή έδωσε δημόσια πρόσβαση στα μυστικά μιας τρομοκρατικής πολιτικής, σε πολεμικές, διπλωματικές και μυστικές επιχειρήσεις, τόσο στα πεδία της μάχης όσο και στο κοινωνικό πεδίο εναντίον όποιου αντιδρά και αμφισβητεί.
Η πιθανή καταδίκη του είναι ένα ισχυρό πλήγμα ενάντια στην ελευθερία του Τύπου και στο δικαίωμα στην πληροφόρηση.
Απαιτούμε από τη βρετανική κυβέρνηση να μην εκδοθεί ο Τζούλιαν Ασάνζ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Καλούμε στην αυριανή συγκέντρωση στη βρετανική Πρεσβεία στις 7.00 το απόγευμα ενάντια στην έκδοση του ιδρυτή των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ.
Καλούμε την ΕΣΗΕΑ να στηρίξει τις διαμαρτυρίες πολιτών και δημοσιογράφων ενάντια στην έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ".